Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Neža Kokol

Razstava Jokati je okej, ampak od solz se ne da preživeti

21.12.2023

V UGM-ju na razstavi Jokati je okej predstavljajo dela umetnikov, ki se vsak na svoj način spopadajo z vsesplošno negotovostjo in kaosom kot vse bolj stalnima sopotnikoma slehernikove sedanjosti.

39. SKS Avtorica naj knjige leta 2023 Dušica Kunaver: "Dediščina preteklosti je tudi dota prihodnosti"

26.11.2023

Veliko nagrado Slovenskega knjižnega sejma za naj knjigo leta je prejela "romantična etnologinja" Dušica Kunaver za knjigo Sto slovenskih ljudskih, ki je izšla pri Založbi Morfem. 

Film in TV Jubilejna Animateka v središče postavlja avtorice

22.11.2023

20. Animateka, ki se bo začela 27. novembra, je najobširnejša doslej, kot novosti pa organizatorji med drugim izpostavljajo dve novi nagradi, in sicer nagrado občinstva slon, ki jo izbirajo otroci, ter dodatni tekmovalni program VR-filmov.

Liffe Veit Helmer: Zelo težko je najti zgodbo, ki jo lahko povemo brez besed

16.11.2023

"Včasih mi kdo reče, da so moji filmi na neki način kot pravljice, vendar tega ne maram preveč, saj ni v njih ničesar, kar se ne bi moglo zgoditi v resničnem življenju," je o filmu Gondola povedal režiser Veit Helmer. 

Liffe Himera

13.11.2023

Alice Rohrwacher, ena izmed vodilnih glasov italijanskega filma, je znana po prepletanju različnih realnosti z bogato, skorajda magično produkcijo notranjega sveta posameznikov. Njen zadnji film Himera je to in še več. Je zgodba, večja od življenja.

Recenzije Kos kos robida

06.11.2023

V neki vasi je nekoč živela ženska. Tam so veljala posebna pravila. Tudi čas je tekel drugače. Imela je svoj dom in trgovino, bila je zadovoljna. Vsaj tako je mislila. Morda je bilo res. Nato pa je v njen brezoblični vsakdan kot meteor treščilo življenje.

Intervju Metka Dariš: "Dokler si želijo ljudje filme gledati skupaj, se za prihodnost kina ni bati"

26.10.2023

"Kinodvor je bil že od samega začetka zasnovan drugače – tudi s tem, da je bil v središče postavljen gledalec. Četudi imaš vrhunsko opremo, vsebino in prostor, za uspeh še zmeraj potrebuješ občinstvo," pravi direktorica mestnega kina Metka Dariš.

Knjige “Knjiga predstavlja najbolj avtentičen glas igralke Mire Furlan, kar jih je”

04.10.2023

Srbski režiser in mož Mire Furlan Goran Gajić je v Ljubljani spregovoril o knjigi, razlogih za selitev v Združene države Amerike, njunem življenju in karieri čez lužo ter vseživljenjskem boju za dvig umetnosti nad politiko.

MFRU Osrednja pozornost 29. Mednarodnega festivala računalniške umetnosti namenjena Marku Orniku

04.10.2023

29. Mednarodni festival računalniške umetnosti (MFRU) se pod naslovom Periodizacija prostora in časa skozi intermedijsko usmerja k soočenju z zgodovino v želji po nadgradnji računalniške in intermedijske realnosti.

Drugo Osmi festival Indigo z vprašanjem "se to res dogaja"

04.10.2023

V Cukrarni se začenja festival Indigo, v okviru katerega bodo do petka potekali pogovori, glasbeni performansi in DJ-seti domačih in tujih gostov. Petkov festivalski večer bo zaznamoval pogovor med filozofoma Slavojem Žižkom in Petrom Sloterdijkom.

Knjige Festival angažiranega pisanja Itn. letos na temo identitete

27.09.2023

Od petka do nedelje bo na Vodnikovi domačiji Center potekal 7. Festival angažiranega pisanja Itn., v okviru katerega se bo v treh dneh zvrstilo 14 dogodkov z 42 gostjami in gosti.

Filmska recenzija Najsrečnejši človek na svetu

16.09.2023

Najsrečnejši človek na svetu Teone Strugar Mitevske je temačni ples sedanjosti in preteklosti, poln črnega humorja in nepredstavljive tragike. Režiserka z njim pripoveduje zgodbo o ljubezni in odpuščanju, obenem pa prikazuje krivdo kot nekaj večplastnega.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov