Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Na cestah po državi je več zastojev. Preverite stanje v prometu.

Avtorji Polona Balantič

Svet Kdo je sovražil ali celo ubil Daga Hammarskjölda

09.10.2021

Plačanci so se hvalili, da so ga ubili, pričevanj o blisku v zraku preiskovalci nesreče niso upoštevali, velesile so mu bile nenaklonjene, Belgijci so ga sovražili, podatki tajnih služb niso dostopni – smrt Daga Hammarskjölda v Kongu ostaja skrivnost.

Dediščina Megalomanski projekt s slovenskim pečatom več kot 40 let dominira nad Splitom

22.08.2021

Split je po drugi svetovni vojni hitro rastel. Potrebna so bila stanovanja in padla je odločitev za povečanje mesta za tretjino. To je ozadje ogromne soseske Split 3, katere glavni investitor je bila vojska, pomembni pri razvoju pa slovenski arhitekti.

Evropa Denacifikacija ali kako je pralni prašek postal simbol prizadevanja za očiščenje lastne preteklosti

24.04.2021

Milijoni Nemcev so ure izpolnjevali vprašalnik, zbirali so 'Persilova potrdila', se skušali spomniti konfliktnih situacij z nacističnimi funkcionarji in iskali dokaze za to, da tudi če so formalno bili nacisti, so v sebi ohranjali distanco …

Intervju V 19. stoletju bi to še razumeli, industrija uničevanja življenj v holokavstu pa je bila šok

29.01.2021

Človeška zgodovina je zgodovina nasilja in obračunavanja, zgodovina rezanja nosov, pozneje industrijskega uničevanja človeških življenj. Na to opozarja zgodovinar Oto Luthar, s katerim smo govorili o tem, zakaj je treba še vedno proučevati holokavst.

Nemčija Kodo TXL ukinjajo ali slovo letališča Tegel

08.11.2020

Najsodobnejše evropsko letališče iz srede sedemdesetih let se poslavlja brez velikopotezne zabave z očali v obliki šesterokotnika, toda z začetkom delovanja novega letališča istih avtorjev načrta. Koda TXL bo v registru organizacije IATA danes zbrisana.

Evropa Okoli 15.000 napak ali kako so vendar dokončali letališče BER

01.11.2020

17.500 večjih pomanjkljivosti so našteli skozi leta, samo v letu 2013 pa 14.750 povezanih s protipožarno zaščito, nekatere so bile skoraj komične, a bi v primeru nesreč lahko bile usodne. Sedaj so menda odpravljene, letališče BER ima uporabno dovoljenje.

Evropa Po dolgoletni sagi vendarle vrata odpira novo berlinsko letališče

31.10.2020

Napovedali so polete na 45 sekund, a nekaj časa ne bo iz tega nič, odprtje bi moralo biti že pred devetimi leti, a iz tega ni bilo nič; bali so se, da bo premajhno, trenutno je preveliko. A novo letališče je vendarle končano, čeprav po astronomski ceni.

ZDA-Rusija-Nemčija Cevi za plin ali posli s cevmi kot kazalnik ameriške politike do Evrope

02.08.2020

ZDA same od Rusije odkupujejo velike količine nafte in zemeljskega plina in imajo z Rusijo večji primanjkljaj v trgovinski bilanci kot Nemci; vendar njim vedno znova očitajo trgovanje z Rusi. In predvsem sodelovanje pri gradnji plinovodov.

Aktualno Na videz častni tečaj ena proti ena, pogrom gospodarstva NDR

12.07.2020

Zakaj naj bi Vzhodne Nemce o tržnem gospodarstvu poučeval animirani film, zakaj so likvidirali tudi ne neuspešne obrate, zakaj je od tega imel korist Helmut Kohl … 30 let nemške monetarne unije.

Arhitektura Tegel, "najbolj" praktično letališče na svetu ali študentska domislica, ki je rodila kultni biro GMP

05.06.2020

Zasnovali so kultno letališče Tegel, zloglasno novo berlinsko letališče, glavno železniško postajo v Berlinu in še več kot 300 drugih projektov, tudi Bežigrajski športni park. Biro GMP Architekten z več kot 500 sodelavci je prava tovarna arhitekture.

Intervju Stotine malih grotesknih bitij opaziš šele, ko je galerija zaprta

25.05.2020

Od četrtka že lahko vstopate v čarobne vrtove Bobole, kmalu bo odprta tudi celotna galerija Uffizi. O galeriji, njenem vodenju in prihodnosti razstavljanja umetnosti nam je govoril direktor slavne firenške galerije Eike D. Schmidt.

1920 Vzvišen berlinski Zahod, reven Vzhod, kaprice na mnogo straneh

20.04.2020

Na ozemlju današnjega Berlina je vladal komunalni kaos, Charlottenburg je zviška gledal na Berlin, in v tem ni bil edini, berlinski jugozahod ni želel imeti opravka z delavskimi predeli. Vseeno je pred 100 leti nastal Berlin, kot ga poznamo danes.

Stran 1 od 52
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov