Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Polona Balantič

Kultura Škrateljnova domačija - Muzej slovenskih filmskih igralcev

09.07.2010

Ob 103. obletnici rojstva igralke Ite Rine prenovljeno divaško Škrateljnovo domačijo posvečajo spominu na slovenske filmske igralce.

Kultura Guggenheimov muzej sredi naravnega rezervata

09.07.2010

Če je Guggenheimov muzej v Bilbau postal simbol velemuzejev s konca 20. stoletja, pa Guggenheimova fundacija prav tako v Španiji načrtuje muzej, ki naj bi postavil nov trend. Sredi naravnega rezervata ...

Kultura Očiščena Miloška Venera dobi večjo sobo

09.07.2010

Miloška Venera, eden najznamenitejših eksponatov muzeja Louvre, se je po restavriranju vrnila v muzej. Zdaj stoji v sobi s površino 200 kvadratnih metrov.

Kultura V Berlinu gradijo, rušijo in spet gradijo, da bodo lahko rušili

09.07.2010

Tistih nekaj hektarjev, na katerih naj bi ponovno zgradili stari berlinski mestni grad, je kaj nenavadnih. Kmalu bodo odstranili začasno razstavno dvorano in kmalu bodo začeli graditi še en podoben za ...

Kultura Maks Fabiani: arhitekt Anaksimandrove zakonitosti večnega porajanja in uničevanja

09.07.2010

Monografija o Maksu Fabianiju avtorjev Andreja Hrauskyja in Janeza Koželja ter s fotografijami Mirana Kambiča predstavlja poleg Plečnika najpomembnejšega slovenskega arhitekta.

Kultura Drugo življenje tovornih zabojnikov ali nova pota arhitekture

02.07.2010

V Muzeju arhitekture in oblikovanja je na ogled razstava zabojniške arhitekture, ki sledi izidu prve monografije arhitekture iz standardiziranih zabojnikov avtorja Jureta Kotnika.

Kultura Med padanjem bomb stane prenočitev v hotelu toliko kot gradnja šole

02.07.2010

Kako je nekdanji alpinist in ameriški vojni veteran pod vrhom K2 doživel razsvetljenje in se lotil dobrodelne akcije gradnje šol v Afganistanu in Pakistanu - knjiga, ki bi ji lahko sledila Nobelova na ...

Svet Christian Wulff, predsednik, ki noče biti alfasamec

01.07.2010

Christian Wulff je postal deseti nemški predsednik, kakšna bo njegova politika, pa lahko le ugibamo. Nekaj namigov je ponudil znanstveni sodelavec Fundacije Konrada Adenauerja, dr. Michael Borchard.

Svet 1.244 volilnih listkov in dobimo 10. nemškega predsednika

30.06.2010

V stavbi Reichstaga se je zbralo 1.244 članov zvezne skupščine, ki volijo 10. nemškega predsednika. Kandidati so Joachim Gauck, Christian Wulff, Lukrezia Jochimsen in Frank Rennicke.

Svet Nemški predsedniki - od pisca ustave prek kralja Richarda do dezerterja (?)

29.06.2010

Pred novimi volitvami nemškega predsednika se ponovno veliko besed namenja vlogi in smotrnosti predsedniške funkcije, kot jo določa nemška ustava. Zgodovina te funkcije je sicer veliko bolj zanimiva k ...

Kultura Private View - še ena odskočna deska za slovensko umetnost v Berlinu

19.06.2010

Po odprtju galerije Gregorja Podnarja leta 2007 je na pobudo Maje Škerbot v Berlinu nastala še ena platforma za vstop slovenskih umetnikov na berlinsko in tudi evropsko sceno.

Kultura Dosti dlje od Kanta nam v 200 letih ni uspelo priti

19.06.2010

Daniel Kehlmann, gost festivala Fabula, o pisateljih, ki napačno presojajo politiko, o nemški klasiki kot viru navdiha, o pojmu slave in o svoji družini.

Stran 20 od 52
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov