Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Polona Balantič

Kultura Stalinova injekcija ali sovjetski kulturni kolonializem v Varšavi

24.07.2010

Varšavska Palača kulture in znanosti, nekaj let po izgradnji najvišja stavba v Evropi in darilo Sovjetske zveze Poljski, ima 55 let.

Kultura Goethejev spopad z Newtonom za resnico o svetlobi

24.07.2010

200 let je minilo od izida knjige O teoriji barv Johanna Wolfganga von Goetheja. Ob tem jubileju knjige, s katero se je Goethe spopadel z Newtonom, je na ogled tudi posebna razstava v Goethejevem muze ...

Kultura Mala terasa in spodaj Ljubljana ... Nebotičnik bo oživel

24.07.2010

Z odprtjem terase se počasi končuje tudi prenova zgornjih, gostinstvu namenjenih etaž ljubljanskega nebotičnika arhitekta Vladimirja Šubica.

Kultura Fantastična Béjartova apoteoza čudovitemu, a tudi tragičnemu geniju

20.07.2010

Baletni ansambel Béjart Ballet iz Lozane je v okviru ljubljanskega poletnega festivala uprizoril eno zadnjih baletnih koreografij Mauricea Béjarta, mojstrov poklon Freddieju Mercuryju in ... Mozartu.

Kultura Moda, ki hoče biti umetnost, in priboksaj si besedilo

19.07.2010

Graški Kunsthaus v zgornjem nadstropju predstavlja delo Désirée Heiss in Ines Kaag, ki pod imenom Bless ustvarjata objekte, ki pripadajo modi in sodobni umetnosti.

Kultura In vendar je to Da Vincijevo delo

16.07.2010

Tudi drugo Devico Marijo v skalni votlini je vendar naslikal Leonardo Da Vinci. Tako menijo restavratorji britanske Narodne galerije. Obstajata namreč dve različici slike

Kultura Ladja iz 18. stoletja in novi WTC

16.07.2010

Med kopanjem po terenu, na katerem bodo uredili dostop do podzemske železnice ob novem newyorškem Svetovnem trgovinskem centru, so odkrili ostanke stare ladje.

Kultura "Animal laborans" je edino, kar je ostalo od človeka

16.07.2010

V graškem Kunsthausu s sklicem na delo Vita Activa filozofinje Hannah Arendt raziskujejo rituale in načine (ne)delovanja v sodobnem svetu.

Kultura K20 - ne gre za vrh v Himalaji, ampak za umetnost

10.07.2010

Po dveh letih je v prenovljeni in dograjeni muzejski stavbi spet na ogled zbirka K20, zbirka moderne umetnosti nemške zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija.

Kultura Alixandra Fazzina - neustrašna fotoreporterka

10.07.2010

Dobitnica Nansenove nagrade, ki jo visoki komisar Združenih narodov podarja za izjemno delo na področju pomoči beguncem, je britanska fotografinja Alixandra Fazzina. Alixandra Fazzina

Kultura K mesarju končno čez Mesarski most

10.07.2010

Vrzel v Plečnikovi kompoziciji ljubljanske tržnice je po skoraj sto letih zapolnil Mesarski most. Most po načrtih arhitekturnega biroja ATELIERarhitekti krasi skulpturni program Jakova Brdarja.

Kultura Do konca septembra prenovljen grad Khislstein

10.07.2010

Do konca septembra bodo obnovili kompleks gradu Khislstein in Lovskega dvorca, v katerem bo nove prostore dobil tudi Gorenjski muzej.

Stran 19 od 52
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov