Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Rastline Asimina ali indijska banana

12.12.2023

Asimina je eksotična rastlina, ki pa raste tudi v Sloveniji. Zraste v obliki manjšega drevesa, plodovi pa so jajčaste oblike. V notranjosti so temnejša podolgovata semena.

Moje telo Oh to zaprtje!

23.11.2023

Se vam je že zgodilo, da morda nekaj dni niste šli na veliko potrebo, da bi se iz telesa izločile odpadne snovi v obliki blata? Če ja, je to precej nadležna tegoba. Najpogosteje se zgodi zaradi napačne prehrane.

Živali Afriški ježevec, zanimiva frizura!

14.12.2023

Afriški ježevec je svoje ime dobil po tem, ker živi v Afriki in spada med ježe. A ne navadne ježe. Ima namreč posebne bodice, ki so kot nekakšne dolge slamnate sulice. Prehranjuje se s sadjem, zelenjavo in kakšno žuželko. Je odličen plavalec.

Živali Navadni jelen

26.12.2023

Navadni jelen je največji slovenski jelen, ki spada v družino srnjadi. Prepoznaven je po svojem rogovju, ki pa ga imajo samo samci. Zanimivo je tudi to, da samcu vsako leto pred zimo to rogovje odpade in mu spomladi začne poganjati novo.

Moje telo O, ne preveč sladkarij in dobre hrane!

25.12.2023

V dnevih okrog praznikov je navada, da je dobre in raznolike hrane precej v izobilju. Sploh božič spada med takšne svečane praznike, ko se mize šibijo od vseh mogočih dobrot. A pozor: prenajedanje je lahko zelo neprijetno in vam lahko poruši prebavo.

Scena Spektakel v Cukrarni: Ice on fire bodo "zažigali" album Pleši v orkestralni obliki

24.11.2023

"Petriljan je drugačna od drugih skladb na albumu Pleši. Je tudi prva, ki smo jo odigrali v akustični verziji, da smo poskušali, kako bi zvenela v tej nekoliko neobičajni potezi za naš bend", pravi Amadej Papež, pevec skupine Ice on fire.

Rastline Poznate božični kaktus?

24.12.2023

Ste že slišali za božični kaktus? Morda ni tako prepoznavna kot božična zvezda, a kljub temu to vrsto kaktusa veliko ljudi uporablja za božično okrasitev.

Zakaj? Zato! Zakaj je običaj, da smo za božič doma v krogu družine?

23.12.2023

Božič je krščanski praznik, ki ga praznujemo vsako leto 25. decembra. Na večer pred tem dnevom, je običaj, da se družina zbere na božični večerji, po kateri gremo k polnočnicam. Ponoči pa božiček skrivnostno nastavi darila, ki jih odpremo 25. decembra.

Berem in pišem Sneg - napet mladinski roman o treh najstnikih

20.01.2024

Sneg je roman o odraščanju in zorenju najstnikov v zahtevnih okoliščinah, ko njihove mladosti ne določa le osebna zgodba, temveč tudi zgodovinski trenutek, ki kliče k uporu. Marjana Moškrič nas popelje na napeto odkrivanje preteklosti. Pripravljeni?

Živali Kuna zlatica

22.12.2023

Kuna zlatica spada v družino kun, ki so gozdne zveri. Najbolj prepoznavna je po tem, da ima v predelu grla rumenkasto oranžno in predvsem okroglasto liso. Tam je kožuh svetle barve (bele, rumene, oranžkaste ali zelo svetlo rjave). Drugod je temno rjava.

Scena Omar Naber v nabito polni Cvetličarni:" Hvala vsem, da ste prišli. To mi največ pomeni!"

14.11.2023

"S svojim bendom sem na odru Cvetličarne podoživel vsa obdobja svojega glasbenega ustvarjanja. Poslušalcem smo pričarali nepozabno glasbeno izkušnjo in obilico pravega rock'n'rolla", pravi Omar Naber po velikem koncertu ob 18-letnici svojega delovanja.

Zakaj? Zato! Zakaj modra barva svetlobo vpije in ne razprši?

14.11.2023

V oddaji Male sive celice smo lahko videli izjemno zanimiv eksperiment z različnimi barvami, ki osvetlijo rumen svinčnik. Če je vir svetlobe bela barva, se od svinčnika ta svetloba odbije, če je kakšna druga, pa lahko vpije in se zlije z ozadjem. Zakaj?

Stran 23 od 111
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov