Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Tanja Mojzer

Rastline Eksotična rastlina: strelicija

03.11.2023

Strelicija je eksotična rastlina, ki lahko zraste izjemno visoko. Poznamo sicer več različnih vrst, a skoraj vse v naravi zrastejo kot visoko drevo. Pri nas je popularen le cvet z nekaj listi, ki ga lahko imamo v lončkih kot sobno rastlino.

Čist novo Brezplačna predstava za mlade z naslovom A me slišiš?!?

02.11.2023

Pionirski dom v lastni produkciji vabi na brezplačno predstavo z naslovom A me slišiš?!? Premierna izvedba bo v četrtek, 9. novembra, ob 18. uri v Festivalni dvorani. Gre za interaktivno glasbeno-gledališko predstavo, namenjeno mladim.

Zakaj? Zato! Zakaj kača sploh ugrizne?

21.11.2023

Lahko se zgodi, da nas med sprehodom po travniku ali gozdu, ugrizne kača. To je sicer precej poredko, a žal kljub vsemu do tega lahko pride. Poglejmo, kdaj se to zgodi najpogosteje in zakaj.

Živali Prepelica

10.12.2023

Prepelica je naša najmanjša poljska kura. Zanimivo pri njej je to, da je ptica selivka. Selijo se vedno ponoči. Ptice se orientirajo po ozvezdju, zato je selitev v oblačnem vremenu upočasnjena.

Moje telo Koža, koliko tehtaš?

09.12.2023

Koža je v človeškem telesu največji organ. Prekriva prav vse dele, tudi pod lasmi jo imamo. Kaj menite, koliko naše teže predstavlja?

Čist novo Zaživel je svetovalni klepet za mlade

28.11.2023

Delovati je začel svetovalni klepet za mlade na platformi projekta TRACeD, ki ga izvajajo na Fakulteti za družbene vede. Namenjen je mladim, ki se znajdejo v stiski. Klepet bo deloval dve uri med delovniki.

Rastline Vresa – skuhajmo čaj proti vnetju mehurja

08.12.2023

Vresa je lepa, cvetoča rastlina, ki jo nabiramo zato, da iz nje skuhamo čaj. Ta čaj pomaga pri vnetjih sečil in je zelo dobrega okusa. Nabirajo se zgornji cvetoči deli rastline.

Scena Kikifly: "Želim si, da se dvignemo višje v naši zavesti v smislu, da se imamo bolj radi!"

30.10.2023

Kristjan Crnica - Kikifly, ki je v preteklosti poučeval glasbo v eni od zasebnih šol, vse bolj osvaja slovenski glasbeni prostor. Po finalu v hrvaških Supertalentih 2022 in zelo pozitivnem odzivu, nadaljuje z avtorsko glasbo, nastopi in snemanji spotov.

Zakaj? Zato! Zakaj luč lahko sveti?

07.12.2023

Ste že kdaj razmišljali, kako je sploh mogoče, da nam v sobi sveti luč, da lahko gledamo televizijo, pečemo piškote v pečici in podobno? Ja, vsega tega ne bi mogli početi, če ne bi bilo elektrike.

Osvežilna fronta Rok Bohinc: "Če bi slučajno sedaj bil najstnik, bi redno gledal Osvežilno fronto. Tudi ponovitev!"

25.10.2023

V novi sezoni bo prva tema Osvežilne fronte Varen seks. Izvedeli bomo, zakaj je potrebno vedno poskrbeti za zaščito pri spolnem odnosu in zakaj je priporočljivo, da gredo punce po seksu lulat. Ja, ja, Osvežilna fronta mlade izobražuje brez tančic.

Živali Želva sulkata

06.12.2023

Želva sulkata je največja celinska kopenska želva in tretja največja kopenska želva nasploh. Prepoznavna je po svojem ogromnem oklepu, na katerem je takšen vzorec, kot bi imela narisana različna polja.

Moje telo Naloga želodca

05.12.2023

Želodčna kislina je tista tekočina, ki jo imamo v želodcu. Je nujno potrebna, saj ravno ona razkraja vso hrano in pijačo, ki jo sprejmemo v svoje telo. Hrano in pijačo razkroji do te mere, da jo lahko telo izkoristi za energijo.

Stran 25 od 111
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov