Foto: BoBo
Foto: BoBo

Policija je bila v soboto okoli 14. uri obveščena, da so v stanovanje v Mariboru napoteni reševalci, kjer naj bi bila poškodovana ženska. Prejeli so tudi klic moškega, da je skupaj z reševalci, in da je tam tudi moški, ki naj bi pred dvema dnevoma umoril sestro njegove partnerice, so pojasnili na Policijski upravi Maribor.

Nemudoma so napotili policiste, ki so ugotovili, da je 27-letna ženska mrtva in da je žrtev kaznivega dejanja. Policisti so osumljencu pred večstanovanjsko zgradbo odvzeli prostost in mu odredili pridržanje.

O dogodku so obvestili dežurno okrožno državno tožilko in dežurnega preiskovalnega sodnika, ki je vodil ogled kraja kaznivega dejanja. Strokovno pomoč pri tem so mu nudili mariborski kriminalisti.

Z zbiranjem obvestil so mariborski policisti ugotovili, da sta se v četrtek pozno zvečer v stanovanju hudo sprla žrtev in osumljenec, pri tem pa naj bi jo osumljenec večkrat močno udaril in nato zadavil. O sporu in pretepu se je v telefonskem pogovoru zaupal isti večer svoji materi, ki ji je naslednje jutro zagotovil, da je vse v redu in da bo o tem obvestil žrtvine sorodnike.

V petek okoli poldneva je osumljeni zaradi poškodbe roke in goleni odšel po zdravniško pomoč, kjer je zatrdil, da se je med sporom s partnerko udaril ob rob postelje, in se okoli 16. ure vrnil v stanovanje.

Naslednji dan, okoli 11. ure, ju je klicala mama žrtve, vendar se na njene klice ni odzval. Okoli 13.30 je mamo žrtve poklical nazaj ter ji v pogovoru zatrdil, da njena hčerka spi in da je poškodovana, ker sta se stepla. Mama je poklicala drugo hčerko, ki je s prijateljem odšla do sestre, prav tako pa sta obvestila regijski center za obveščanje, ta pa dispečerski center zdravstva.

Pri sodni obdukciji, ki jo je odredil dežurni preiskovalni sodnik, so ugotovili očitne znake davljenja in hude poškodbe glave. Patolog je ocenil, da je žrtev umrla v noči s četrtka na petek.

Osumljenca so v ponedeljek privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanj odredil pripor. Za kaznivo dejanje uboja je predpisana zaporna kazen od petih do petnajstih let.

Storilec več nasilniških kaznivih dejanj

Policisti so v osumljenega v preteklosti že obravnavali zaradi prekrška in nasilnih kaznivih dejanj. Policisti so zoper njega v decembru 2021 podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini in kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe njegove matere.

Avgusta 2022 so ga obravnavali zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru, ker je v središču mesta Maribor udaril moškega. Večkrat so ga obravnavali tudi zaradi posesti prepovedane konoplje.

Za umor 27-letnice v Mariboru osumljen 20-letnik