Prizor iz kraja umora. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona
Prizor iz kraja umora. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona
Sorodna novica Družinska tragedija: 22-letnik umoril tri družinske člane in si nato sodil sam

O dogodku so bili policisti obveščeni v ponedeljek okoli 21. ure. Ena izmed pozneje pokojnih je poklicala številko 112, nekaj minut pozneje pa še sam domnevni storilec klical na 113.

Na kraj so bili prvi napoteni policisti rednih patrulj PU-ja Ljubljana in dve ekipi nujne medicinske pomoči.

Prihod jim je poleg megle in teme dodatno otežil še težko dostopen teren okoli objekta. Po postavitvi blokade in približevanju so policisti slišali dva strela, ki sta bila sprožena v njihovo smer, piše v sporočilu za javnost PU-ja Ljubljana. "Okoliščine tega streljanja še preverjamo."

"Policisti so zaradi ogroženosti zavarovali kraj dogodka in nadzorovali situacijo ter zbirali podatke."

Nato so aktivirali specialno enoto policije, ki je posebej usposobljena za tovrstne razmere. Njeni pripadniki so vstopili v hišo in nekaj pred polnočjo odkrili tri žrtve umora in tudi mrtvega osumljenega.

Vsem policistom so nato nudili še psihosocialno pomoč.

Preiskava še poteka.

Družina po besedah vaščanov živela mirno, brez konfliktov

Po ponedeljkovem poročanju TV Slovenija naj bi šlo za družinsko nasilje. Policijo je klicala 26-letna sestra 22-letnega osumljenca in prijavila nasilno njegovo vedenje. Osumljenec pa je pozneje policistom po telefonu priznal, da je ubil njo, pa tudi 56-letno žensko in 60-letnega moškega. Poškodovani so bili s hladnim in strelnim orožjem, to je bilo v lasti 60-letnika, ki je bil po neuradnih informacijah lovec. Nagib za dejanje ni znan. Vaščani Dolgega Brda so pretreseni, saj je družina po njihovih informacijah živela mirno.