Tragedija se je zgodila v vasi Dolgo Brdo blizu Janč, ki spadajo pod Mestno občino Ljubljana. Foto: Televizija Slovenija/Alenka Bevčič
Tragedija se je zgodila v vasi Dolgo Brdo blizu Janč, ki spadajo pod Mestno občino Ljubljana. Foto: Televizija Slovenija/Alenka Bevčič

Kot je v izjavi za medije povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije PU-ja Ljubljana Valter Zrinski, je policijo najprej poklicala 26-letnica, ki je prijavila nasilno vedenje svojega brata. Čez nekaj minut je na interventno številko 113 poklical 22-letnik in povedal, da je umoril svojo družino in da je oborožen.

Sorodna novica Policija še ne more potrditi, ali je pri padcu z balkona šlo za umor

Na kraj so bili takoj poslani policisti, aktivirani so bili tudi policisti posebne enote, ki so vstopili v hišo, kjer so našli trupla 26-letnice, 56-letnice in 60-letnika, ki so bili poškodovani s hladnim orožjem, predvidoma z nožem, in s strelnim orožjem.

"Zbiramo obvestila, opravili smo ogled kraja dejanja, predvsem pa želimo ugotoviti nagib," je dejal Valter Zrinski. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Policisti so nato našli tudi truplo 22-letnega osumljenca, ki je po do zdaj zbranih informacijah storil samomor. Pri tem je uporabil strelno orožje, ki je bilo po navedbah Zrinskega legalno in je bilo v lasti 60-letnega pokojnika, ki je bil po neuradnih informacijah lovec.

Ogleda kraja dejanja sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurna državna tožilka. Kriminalistična preiskava aktivno poteka, kriminalisti zbirajo obvestila in si ogledujejo kraj dejanja. "Predvsem želimo ugotoviti nagib za storjeno kaznivo dejanje," je dejal Zrinski. Na policiji namreč nimajo podatkov, da bi imeli znotraj družine kakšen spor.

Kot je za Televizijo Slovenija poročala novinarka Alenka Bevčič, so vaščani Dolgega Brda pretreseni, po njihovih navedbah naj bi družina živela mirno, brez kakršnih koli znanih konfliktov. Vaščani tako ne morejo razumeti, kako je prišlo do takšne tragedije. Po poročanju TV Slovenja so vaščani potrdili, da so včeraj slišali en sam strel.

Družinska tragedija na Jančah

Celotna izjava vodje oddelka za splošno kriminalitet Valterja Zrinskega:

Izjava kriminalista po družinski tragediji na Jančah

Slovenijo so v minulih letih večkrat pretresle družinske tragedije. Najbolj svež je v spominu junijski trojni umor v Škocjanu pri Domžalah, kjer naj bi 24-letnik zabodel babico, dedka in strica. Po dejanju je poklical policijo in se predal, v ponedeljek pa je tožilstvo zoper osumljenega vložilo obtožnico.