Foto: BoBo
Foto: BoBo

Kot so sporočili iz PU Koper, so v sredo okoli 17. ure dobili poziv, da v Hrvatinih moški grozi sosedoma in ju pretepa. Policisti so ugotovili, da sta bila poškodovana 60-letni moški in 54-letna ženska, fizično ju je napadel 45-letni sosed.

Policisti navajajo, da naj bi 45-letnik prišel do sosedov in zahteval, da mu iz avtomobila vrneta njegove osebne predmete, ki naj bi jih pustil v njem. Ker ga s tem vozilom nista nikoli prevažala, sta bila lastnika začudena, vendar sta mu vozilo vseeno odprla in ga poskusila pomiriti.

Po pregledu vozila je vseeno z večjim kamnom razbil okna na dveh vozilih in poskušal na silo vstopiti v stanovanjsko hišo, kar sta mu poskušala preprečiti, zato ju je fizično napadel.

Ob prihodu policistov je poskušal zapustiti kraj dogodka in policistu grozil, da ima pištolo in da ga bo ustrelil, če se mu približa. Nato je zbežal v gozdiček pod stanovanjsko hišo. Tam so ga policisti izsledili in prijeli ter mu odredili pridržanje. Ugotovili so tudi, da pri sebi ni imel orožja.

Nasilneža, ki ga bodo kazensko ovadili za kazniva dejanja preprečitve uradnega dejanja, povzročitve lažje telesne poškodbe, nasilništva in poškodovanja tujih stvari (dve vozili in vhodna vrata), so nato odpeljali v izolsko bolnišnico na strokovni pregled za alkohol, mamila in druga psihoaktivna zdravila.

Na pregled v bolnišnico so odpeljali tudi poškodovana soseda.