Incident se je zgodil v četrtek popoldne, napadeni ženski je pomagala stanovalka bloka, osumljenec pa se je zaklenil v stanovanje.

Jedka tekočina je policistoma brizgnila v oči. Foto: BoBo
Jedka tekočina je policistoma brizgnila v oči. Foto: BoBo

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, 80-letnik kljub njihovim pozivom ni želel odpreti vrat, iz stanovanja pa je ves čas vpil, da bo pobil vse in nato še sebe. Na kraj dogodka so zato poklicali gasilce, da bi s tehničnim posegom odprli vrata, a so bila ta protivlomna, zato bi trajalo predolgo.

Policista sta se zato, da bi preprečila ogroženost življenja, odločila na balkon stanovanja splezati po gasilski lestvi, takrat pa je osumljenec prišel na balkon in najprej enega, nato še drugega policista polil z jedko tekočino. Obema je tekočina brizgnila v oči in jima začela razjedati uniformo.

Kljub ostri bolečini in nevarnosti, saj je imel osumljenec v roki tudi kladivo, sta ga policista nato le obvladala in vklenila. Reševalci, ki so prišli na kraj dogodka, so jima takoj nudili prvo pomoč in jima izprali ter nevtralizirali oči in tako preprečili njuni hujši poškodbi. Oba policista sta utrpela lažje telesne poškodbe, eden od njiju je moral na bolniški dopust. Reševalci so na zdravljenje v mariborsko bolnišnico odpeljali tudi poškodovano žensko in osumljenca.

Policisti po usmeritvah pristojne tožilke zdaj nadaljujejo preiskavo kaznivih dejanj nasilja v družini, povzročitve lahke telesne poškodbe in napada na uradno osebo med opravljanjem nalog varnosti.