Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

V svojem zagovoru je Sebastien Abramov ponovil besede s februarskega predobravnavnega naroka, da ni kriv kaznivega dejanja goljufije.

Mami nekdanjega dekleta, ki naj bi jo Abramov umoril leta 2015 na Pernovem pri Žalcu, naj bi dolgoval 17.000 evrov posojila, mama pokojnega dekleta pa je zanj posojilo vzela nekaj mesecev pred smrtjo hčerke.

Na sojenju je 29-letni Abramov zastavljal vprašanja oškodovanki, njenemu možu in priči iz banke, ki je urejala posojilo.

Osumljeni je sicer od 7. marca v priporu zaradi zavarovalniške goljufije. Štirje osumljenci iz Ljubljane so namreč pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje ter nato zahtevali odškodnino, ko si je 21-letnica, ki je tudi v priporu, namerno odrezala roko nad zapestjem.

V teh dneh pa se je v javnosti pojavila informacija, da je Abramov sodišču posredoval informacijo, da ponuja milijon evrov, če njega in njegovo dekle izpustijo iz pripora.

Celjski kriminalisti pa so Abramova kazensko ovadili, ker naj bi svoje nekdanje dekle umoril na zahrbten način in iz koristoljubja.

Sojenje Sebastienu Abramovu