Abramov je trenutno še vedno v priporu zaradi primera zavarovalniške goljufije z odrezano roko, saj sodba, ki jo je izreklo ljubljansko sodišče lani septembra, še vedno ni pravnomočna. Foto: BoBo
Abramov je trenutno še vedno v priporu zaradi primera zavarovalniške goljufije z odrezano roko, saj sodba, ki jo je izreklo ljubljansko sodišče lani septembra, še vedno ni pravnomočna. Foto: BoBo

Da je bil ugovor zoper obtožnico zavrnjen, sklep pa obtoženemu že vročen, so potrdili tudi na celjskem sodišču. "Sojenje se bo začelo takoj, ko bodo izpolnjene vse procesne predpostavke, saj gre za prednostno obravnavano zadevo," je v zvezi s tem še sporočila predsednica Okrožnega sodišča v Celju Petra Giacomelli.

Za zdaj torej še ni znano, kdaj točno se bo sojenje začelo. Zakon predvideva, da mora biti predobravnavni narok razpisan v dveh mesecih od pravnomočne obtožnice, je v zvezi s tem še spomnil Pavčič.

Neuradno: Abramov obtožen umora na zahrbten oz. grozovit način, grozi mu 15 let zapora

Vsebina obtožnice uradno ni znana, je pa po navedbah časopisa Večer, ki je prvi poročal o tem, da je po neuradnih informacijah obtožnica pravnomočna, Abramov obtožen umora na zahrbten oziroma grozovit način, grozi mu vsaj 15 let zapora.

Celjsko tožilstvo naj bi vložilo obtožnico zoper Abramova

Tragični dogodek, zaradi katerega je pod streli iz polavtomatske puške umrlo Abramovo tedanje dekle Sara Veber, se je zgodil v hiši njenih staršev v okolici Žalca 15. marca 2015.

Obtoženi Abramov, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek vseskozi opisoval kot nesrečo, ki da se je zgodila, ko je čistil puško.

Okoliščine smrti Sare Veber so policisti preiskovali vse od tragičnega dogodka.

Sprva je preiskava potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, a so se pokazale določene okoliščine, ki so nakazovale na morebitno naklepnost.

Še vedno v priporu zaradi primera odrezana roka

Celjski kriminalisti so konec aprila 2019, štiri leta po dogodku, Abramova kazensko ovadili, tožilstvo je obtožnico vložilo decembra lani.

Abramov je trenutno v priporu zaradi primera zavarovalniške goljufije z odrezano roko. Ljubljansko sodišče mu je namreč v tej zadevi septembra lani izreklo triletno zaporno kazen. Sodba še ni pravnomočna.

Prav tako po navedbah Večera še ni pravnomočna sodba glede goljufije na račun Sarinih staršev, ki sta zanj vzela 17.000 evrov posojila za nakup avta, a jima je vrnil le skupaj tisoč evrov. Omenjena zadeva je po poročanju Večera od 25. februarja na celjskem višjem sodišču. Na prvi stopnji je bil Abramov obsojen na leto in štiri mesece zapora.