Abramov se je znašel v več sodnih postopkih. Foto: BoBo
Abramov se je znašel v več sodnih postopkih. Foto: BoBo

Po navedbah tožilstva je treba z dodatnimi vprašanji izvedencem preveriti zagovor Abramova kot osumljenega umora Vebrove glede njegovih trditev o okoliščinah, v katerih naj bi prišlo do ustrelitve.

O vložitvi obtožnice zoper Abramova bo odločeno po dopolnitvi preiskave, je za STA danes pojasnila vodja celjskega okrožnega tožilstva Simona Kuzman-Razgoršek.

Dogodek opisoval kot nesrečo

Okrožno sodišče v Celju je julija lani izdalo sklep o začetku sodne preiskave v zadevi, v kateri je 30-letni Abramov osumljen, da je marca 2015 umoril 24-letno Vebrovo.

Abramov vztraja, da je šlo pri smrti njegovega dekleta za nesrečo

Tragični dogodek, zaradi katerega je umrlo Abramovo takratno dekle, se je pred dobrimi petimi leti zgodil v hiši njenih staršev v okolici Žalca. Osumljeni, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek vseskozi opisoval kot nesrečo, ki da se je zgodila, ko je čistil puško. Pri tej razlagi je vztrajal tudi v podanem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom okrožnega sodišča v Celju junija lani.

Grozi mu do 30 let zapora

Okoliščine smrti Sare Veber so policisti preiskovali vse od tragičnega dogodka. Sprva je preiskava potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, celjski kriminalisti pa so Abramova konec aprila letos kazensko ovadili.

Celjsko sodišče sprožilo sodno preiskavo zoper Abramova

Celjsko tožilstvo je zahtevo za preiskavo vložilo 24. maja lani zaradi utemeljenega suma, da je Abramov storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Grozi mu do 30 let zapora.

V priporu zaradi razvpite goljufije

Abramov je sicer zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko, v priporu v Ljubljani od 7. marca lani.

Zoper njega pa poteka tudi postopek pred okrajnim sodiščem v Žalcu zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove, ki se bo predvidoma nadaljeval 20. avgusta.