Tožilka ima dovolj izmikanja, odvetnik Planinšec ne ve, kje je njegova stranka. Foto: BoBo
Tožilka ima dovolj izmikanja, odvetnik Planinšec ne ve, kje je njegova stranka. Foto: BoBo
Časarja spet ni bilo

Tako jasna je bila na današnjem predobravnavnem naroku vidno jezna tožilka Barbara Milič Rožman.

Robert Časar, ki ga že od decembra išče tako rekoč vsa Slovenija, spet ni prevzel vabila in ob 9. uri zjutraj spet ni prišel na sodišče.

Izreči bi se namreč moral o novih očitkih, da je kot predsednik uprave zlorabil položaj. To bi sicer moral storiti že na decembrskem naroku, a ga tudi takrat ni bilo v sodni dvorani. Obtožen je, da je na stroške Luke čistil oblačila v eni od koprskih čistilnic, stroške pa so nato prikazali kot čiščenje delovnih oblek.

Časarjev odvetnik Danijel Planinšec je ob prihodu dejal, da s Časarjem ni v stiku že od decembra in da ne ve, kje je. Priporu nasprotuje, saj meni, da tožilka ne razume dobro stanja stvari. Časarju na predobravnavni narok ni treba priti, če se ne izreka za krivega, pravi.

Časarjeva žena verižno spreminja naslove
Časarjeva žena vsakič znova izpolni obrazec o spremembi prebivališča in ga pošilja na sodišče, je pojasnila tožilka v dvorani. Časar je že julija lani pooblastil ženo, da ga zastopa v vseh uradnih postopkih. Žena je nove naslove prijavljala v Pobegih, Kozini, Lendavskih Goricah in v Portorožu.
Policija ga je na omenjenih naslovih iskala, a ga ni našla. Opravila je tudi pogovore s sosedi, ženinimi starši in Časarjevo mamo. Ni pa opravila pogovora z ženo. Tožilka razloga za to ne pozna.

Časar že od pravnomočnosti sodbe za zlorabo položaja in prejemanja podkupnin v poslih Luke na Krasu očitno taktizira s sodno pošto. Najprej ni dvigal pravnomočne sodbe, po kateri je obsojen na pet let in devet mesecev zapora in so mu jo pozneje zaman poskušali vročiti še sodni vročevalci, zdaj pa ignorira še pozive na novo sojenje.

Po naših informacijah še ni prevzel niti poziva na prestajanje zaporne kazni, ki mu jo je koprsko sodišče poslalo v petek. Tako naj bi mu sodišče poziv v zapor moralo poslati v Lendavo, kjer pa zagotovo ne prebiva.

Odločitev o uvedbi pripora je v rokah sodnega senata, ki naj bi o tem odločil predvidoma do petka.

Eugenija Carl, TV Slovenija

Časarja spet ni bilo