Foto: BoBo
Foto: BoBo

Preiskovalni sodnik je za dva osumljenca odredil pripor, štiri pa so po preiskavi spustili na prostost.

V preiskavi, ki so jo celjski kriminalisti vodili v sodelovanju z Generalno policijsko upravo (GPU) in ob usmerjanju okrožnega državnega tožilstva v Celju, so ugotovili, da je 48-letni osumljenec z območja celjske policijske uprave, od maja lani do odvzema prostosti organiziral nakup, hrambo in prodajo novih psihoaktivnih substanc, ki so v skladu z uredbo o razvrstitvi prepovedanih drog prepovedane, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Psihoaktivne substance je naročal in plačeval po spletni platformi v tujini, na naslov bivanja pa so jih dostavljale družbe, ki se ukvarjajo s paketno dostavo. Osumljeni je substance prepakiral in jih fizično ali z dostavnimi službami dostavil preprodajalcem s širšega območja Ljubljane, Kopra, Celja in Maribora.

Osumljeni je prodajal prepovedane substance 2-MMC, 3-CMC, 4-CMC in GBL, ki je intramulekularni ester gama hidroksi butanojske kisline (GHB) in je kot takšen prepovedan.

Med preiskavo so mu zasegli okoli 700 gramov prašnatih in kristalnih delcev omenjenih psihoaktivnih substanc ter osem litrov GBL-ja, ki se sicer na spletnih platformah v tujini prodaja kot industrijsko čistilo. To se pri uporabnikih odmerja v manjših količinah, nekje med 0,3 in 0,9 mililitra.

Osumljenemu so zasegli tudi osebni vozili.