Tako so se v nedeljo gasilci spopadali z ognjenimi zublji na zasebnem odpadu avtomobilov na območju Kašlja v Ljubljani. Foto: Gasilska brigada Ljubljana/Facebook
Tako so se v nedeljo gasilci spopadali z ognjenimi zublji na zasebnem odpadu avtomobilov na območju Kašlja v Ljubljani. Foto: Gasilska brigada Ljubljana/Facebook

Požar je zajel približno 50 odpadnih avtomobilov na zasebnem zemljišču. Lastnik odpada avtomobilov, ki nima vseh dovoljenje, pred kamero ni želel, spregovoril pa je njegov vnuk. "Kar naenkrat je na tisti levi strani začelo goreti in potem je takoj začel goreti kar celoten odpad. Mi smo bili kar zelo prestrašeni nad tem, kar se je zgodilo," je dejal Džemo Ramić.

Gasilci končujejo gašenje obsežnega požara na območju Kašlja

V intervenciji je sodelovalo več kot 120 gasilcev Gasilske brigade Ljubljana in 11 prostovoljnih gasilskih društev. "Intervencija je bila v popoldanskih urah končana, potem so ostali na mestu še požarna straža in pa tudi policija. Zvečer je prišlo še do vžiga posameznih žarišč, tako da smo še enkrat to zadevo tudi pogasili in nekje okoli ene ure ponoči tudi končali intervencijo," je pojasnil Robert Okorn iz Gasilske brigade Ljubljana.

Z dozdajšnjim ogledom in zbiranjem obvestil vzroka požara ni bilo mogoče ugotoviti, pa so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. "Ja, to se nikoli ne ve, mogoče kakšna akumulatorska kislina ali pa je, recimo, ne vem, prišlo do kakšnega stika med avtomobili, pa se je vžgalo," pa je o vzrokih ugibal Ramić.

Policistom so se na požarišču pridružili tudi forenziki in inšpektorji inšpektorata za okolje in prostor, že v nedeljo je bila na mestu požara inšpektorica za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. S kmetijskega inšpektorata pa so sporočili, da zoper lastnika ne vodijo nobenih postopkov, čeprav je odpad na kmetijskem zemljišču.

Preiskava požara na ljubljanskem avtoodpadu