Hrvaška policija še preverja DNK trupla, ki so ga odkrili v petek. Foto: EPA
Hrvaška policija še preverja DNK trupla, ki so ga odkrili v petek. Foto: EPA
Priprta dva osumljenca

Gre za Armenda Musliuja (29) in Vitoria Vukdedovića (31), ki pa za zdaj nista osumljena umora 22-letnega Slovenca, sina Iztoka Bajde, enega izmed svetovalcev v družbi Petrol in nadzornika podjetja Geoplin.

Po podatkih hrvaškega časopisa Jutarnji list naj bi Vukdedović hrvaškim policistom pokazal kraj, na katerem je ležalo Bajdino truplo, za umor pa naj bi obremenil Musliuja, ki pa je prav tako svojo vlogo pri tem zanikal. Po njegovih besedah naj bi bila za umor odgovorna dva moška, katerih identitete ni želel razkriti, saj naj bi bila ogrožena njegova varnost.

Sodnik je za dvojico zaradi bojazni pobega, vpliva na priče, morebitne ponovitve zločina in zaradi posebno težkih okoliščin odredil 30-dnevni pripor.

Časopisa Večer in Dnevnik pa sta zapisala, da naj bi Jure Bajda glavna osumljenca ugrabitve poznal že od prej. Musliu naj bi namreč dejal, da je Jure sam predlagal, da bi z izmišljeno ugrabitvijo skušal od svojega očeta Iztoka izsiliti 200.000 evrov. Neuradno naj bi bila umor in ugrabitev povezana tudi s številnimi aretacijami zaradi tihotapljenja mamil.

Jure Bajda naj bi bil ugrabljen 20. junija, njegovo truplo pa naj bi odkrili pretekli petek, testi DNK-ja, ki bodo potrdili, ali gre res za truplo Bajde, pa še niso končani.

Priprta dva osumljenca