Ropar se je po opozorilnem strelu policista ulegel na tla. Foto: Eugenija Carl
Ropar se je po opozorilnem strelu policista ulegel na tla. Foto: Eugenija Carl
Bančni rop v Izoli

Koprski policisti so sporočili, da so bili ob 7.48 obveščeni o ropu banke v središču Izole. Policisti so bili takoj na kraju ropa in prijeli storilca, ki sta bila oborožena s pištolama.

Po podatkih koprskih policistov so bili med ropom v banki trije uslužbenci, ki so se pripravljali, da odprejo banko. Roparja sta v poslovalnico vstopila skozi zadnja vrata in vzela nekaj denarja ter pobegnila. Nihče od zaposlenih pa ni bil poškodovan.

"Na kraj dogodka je bila poslana patrulja PP Izola, pozneje pa še drugi policisti in kriminalisti. V tistem trenutku sta iz banke pritekla dva moška, ki sta bežala po ulici. Eden od njiju je med begom povlekel revolver, zato ga je policist pozval, naj odvrže orožje, in nato v varno smer izstrelil opozorilni strel. Takoj zatem se je storilec ulegel na tla, kjer ga je policist prijel. Drugi storilec je nadaljeval beg in po 50 metrih pritekel do parkiranega osebnega avtomobila, italijanskih registrskih tablic. Drugi policist ga je dohitel, izvlekel iz vozila ter prijel," policijsko akcijo v Izoli opisujejo na PU-ju Koper.

Korpski policisti so potrdili, da sta bila roparja državljana Italije. Stara sta 49 in 59 let. Policisti zdaj z njima opravljajo pogovore in izvajajo se še druga preiskovalna dejanja.

Pregon roparjev po izolskih ulicah
"Sedel sem v slaščičarni, ki je za banko, ko sta pritekla zamaskirana moška. Nekoliko zmedeno sta se ozirala naokoli, ko sta za njima že pritekla dva policista. Pognala sta se v beg in ob tem sem videl, da imata v rokah dve veliki pištoli. Policista sta za njima kričala: Stoj ali streljamo, nakar sta roparja izginila v Postojnsko ulico, od koder so se slišali s streli. Šli smo pogledat, kaj se dogaja, vendar so ob našem prihodu policisti roparja prijeli in ju naložili v policijski kombi," je novinarki TV Slovenija Eugeniji Carl povedal očividec Izolan Milan Treskavica.

Očividka Martina Horvat je povedala, da so v Postojnski ulici roparja obkolili policisti in ju nato prijeli. Eden izmed roparjev je ob tem kričal v italijanščini. Na kraju dogodka je bila tudi skupina osnovnošolcev, vendar na srečo nihče ni bil poškodovan.

Foto: Eugenija Carl, Andrej Šavko

Bančni rop v Izoli