Zagorelo je v stanovanjskem bloku (foto: SamoZ). Foto:
Zagorelo je v stanovanjskem bloku (foto: SamoZ). Foto:
Požar v Domžalah

Sprva je zagorelo le ostrešje, ogenj pa se je pozneje razširil tudi na mansardna stanovanja. Z ognjenimi zublji so se bojevali gasilci iz Domžal, Stob in Depale vasi, z Vira, Doba, Rodice, iz Jarš in Radomelj, Ihana ter Ljubljane, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Policist moral v bolnišnico
Policija je stanovalce evakuirala, območje pa zavarovala. Nihče izmed stanovalcev ni poškodovan. V reševanju pa je bil poškodovan policist, ki je bil zaradi vdihovanja dima odpeljan v ljubljanski klinični center, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Stanovalci ne smejo v stanovanja
Stanovalci noči ne bodo mogli preživel v svojem stanovanju, zato so odšli k prijateljem in sorodnikom, za tiste, ki te možnosti nimajo, pa je civilna zaščita organizirala prenočišča v bližnjih hotelih in penzionih.

Požarna straža bo vso noč bdela nad tem, da požar ne bi ponovno vzplamtel. Vzroke za požar še ne poznajo, iskati jih bodo začeli, ko se stanje povsem umiri.


Avtorji in avtorice fotografij: BoBo, Mojca Cvetko, Aleš Pirc, SamoZ, Sonja Bojc. Vsem se za fotografije in pomoč zahvaljujemo.

Požar v Domžalah