Na prizorišču dogodka so se zbrali Romi iz Žabjaka. Foto: Radio Krka
Na prizorišču dogodka so se zbrali Romi iz Žabjaka. Foto: Radio Krka
Dva mrtva v streljanju na Dolenjskem

Streljanje se je začelo okoli 15.30 v poslovnem objektu znanega novomeškega podjetnika. V obračunu naj bi umrla ena Rominja iz naselja Brezje, njen sin pa naj bi bil ranjen, zaradi česar so ga prepeljali v novomeško bolnišnico, poroča Radio Krka.

Na policijski upravi Novo mesto so za zdaj potrdili le, da je v streljanju umrla 57-letna ženska, ranjen pa je 32-letni moški, ki so ga v bolnišnico odpeljali z reševalnim vozilom. V kraju Drgančevje pa je občan pozneje našel moško truplo.

Podjetnik naj bi Romoma ponudil železo
Po neuradnih informacijah naj bi podjetnik iz Novega mesta, ki se je ukvarjal z gradbeništvom, pred kratkim pa naj bi podjetje prodal, prišel v romsko naselje Žabjak do ženske in njenega sina in jima ponudil železo, ki ga ima v Zalogu. Skupaj naj bi se nato odpravili ponj.

Po drugi različici pa naj bi bil podjetnik le na obhodu v poslovnem objektu, iz katerega naj bi Romi občasno skušali kaj izmakniti.

Kaj je bil vzrok streljanja, še ni znano, novomeški podjetnik pa naj bi si potem na svoji deponiji v osem kilometrov oddaljenem Drgančevju sodil še sam. Ubita ženska naj bi bila neuradno žena nekdanjega romskega občinskega svetnika v Novem mestu.

Na kraju dogodka policisti še skušajo razjasniti okoliščine dogodka, ki izjemno odmeva. Na kraj sta odšli tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, ki sta opravili ogled.

Dva mrtva v streljanju na Dolenjskem