Črna kronika
(5)

Poudarki

  • V Kuzmi zagorelo gospodarsko poslopje
Požar
Gorečo delavnico so gasilci gasili več ur. Foto: Simon Lešnik
VIDEO
Več požarov na vzhodu države

Dodaj v

Foto: Zagorela delavnica, škode za več sto tisočakov

S požarom se je borilo več kot 90 gasilcev
2. marec 2018 ob 15:25,
zadnji poseg: 2. marec 2018 ob 18:44
Prvenci - MMC RTV SLO

Gasilci so se več ur borili z obsežnim požarom, ki je izbruhnil v delavnici v Prvencih v občini Markovci. Po prvi oceni je škode za več sto tisoč evrov.

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da so bili okoli 11.40 obveščeni o požaru delavnice v Prvencih (občina Markovci). V intervenciji je sodelovalo več kot 90 gasilcev, in sicer iz vseh osmih društev v občini Markovci, pa tudi iz gasilskih društev Zagojiči in Moškanjci ter člani enote iz Ptuja, je pojasnil predstavnik gasilcev in dodal, da je požar zdaj pogašen.

Ob izbruhu požara sta bila v objektu dva zaposlena, ki po prvih informacijah nista poškodovana, so še pojasnili policisti in dodali, da je po prvih nestrokovnih ocenah škode za več sto tisoč evrov.

Vzrok požara za zdaj še ni znan. "Ko bodo vzpostavljeni ustrezni pogoji, bodo policisti opravili ogled kraja in začeli ugotavljati vzroke požara," so še pojasnili na policiji.

V Kuzmi zagorelo gospodarsko poslopje
Popoldne, okoli 15.30, je sicer izbruhnil še en požar, in sicer na gospodarskem poslopju v Gornjih Slavečih v občini Kuzma. Po prvih zbranih podatkih je zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja v velikosti približno 200 kvadratnih metrov. Gasilci so požar pogasili in iz zgornje etaže odstranjujejo bale sena, so sporočili s policijske uprave Murska Sobota.

Foto: Simon Lešnik; PGD Markovci

T. K. B.
Požar v Prvencih
Požar v Prvencih
Požar v Prvencih
Požar v Prvencih
Prijavi napako
Komentarji
bilzerian
# 02.03.2018 ob 17:06
mb128

kupi si zemljevid, pa boš videl, da Velika nedelja in Prvenci niti niso tako blizu, kot se tebi neukemu zdi.
Poleg tega se je požar v delavnici začel podnevi, v Veliki nedelji pa ponoči, torej tudi če je požigalec, ni isti človek, kajti požigalci vedno delajo na enak način.
realist65
# 02.03.2018 ob 21:19
Tokrat pa ne more biti govora o zavarovalnicah, ker je bil resnično urejen objet. Škoda, človek dela celo življenje in gre vse v dveh urah .
agenda21
# 02.03.2018 ob 21:28
Velik gori zadnje cajte...
A je sam pozornost usmerjena, bo kakšna nova zakonodaja?
Naročnina
# 02.03.2018 ob 20:58
Bilzerian tebi se 15 km zdi daleč?
mb128
# 02.03.2018 ob 15:58
No lepo, že drugi požar na tistem območju v zelo kratkem času!
A so slučajno iz bolnišnice pred kratkim spustili kakšnega piromana?! Mislim, ne vem no, saj vem, da zdrvljenje stane kar dosti denarja, zapor tudi ampak nekatere iz katerekoli ustanove že ne bi smeli spustiti na prostost nikoli.
Sicer pa računajte sami. Najprej tisti blok v Ormožu in sedaj tole. A doživljenski zapor oz. doživljenska ustanova res stane toliko?!
Sicer pa vem oz. vsaj slutim v katerem grmu tiči zajec. Zapor, bolnica tukaj se izstavi račun državu v teh primerih pa mora breme nositi lastnik in apelira se seveda na dobro srce prebivalcev te države.
Mislim perfidno, podlo do obisti!
Kazalo