Od 17 obtoženih jih je tokrat v ponovnem sojenju še 15 (slika je s preteklih sojenj). Foto: BoBo
Od 17 obtoženih jih je tokrat v ponovnem sojenju še 15 (slika je s preteklih sojenj). Foto: BoBo
Novo sojenje balkanskim bojevnikom

Tožilstvo je danes prebralo obtožnico, ki 15 obtoženih bremeni preprodaje mamil in hudodelskega združevanja. Obrambo Tošića, ki naj bi vodil slovenski del mednarodne preprodajalske združbe, je zmotila formulacija v obtožnici "Dragan Tošić in drugi", zato je od tožilstva zahtevala pojasnila, kdo so ti "drugi".

Sodišče je prošnji obrambe prisluhnilo, tožilki Blanka Žganjar in Mateja Gončin morata dopolnitev pripraviti do četrtka. "Obramba očitno potrebuje specifikacijo obtožbe, ki jo pozna že pet let," je pripomnila Žgajnarjeva.

V besedno zvezo "in drugi" je tožilstvo namreč štelo tiste, ki so se v postopkih znašli v Srbiji, med drugim Darka Šarića, zdaj nepravnomočno obsojenega na 20 let zapora. Srbske državljane se namreč omenja tudi v slovenski obtožnici, sodelovali naj bi tako pri nakupu in organizaciji transporta droge v Južni Ameriki kot nato skladiščenju in prevozu ter nadaljnji distribuciji v Italiji.

Navedbe po mnenju tožilstva dokazujejo tudi trije zasegi kokaina - dva v Italiji, kjer je policija skupaj v dveh vozilih zasegla nekaj čez 300 kilogramov, ter en na jahti, zasidrani v Urugvaju. Slovenski obtoženci naj bi bili povezani tudi z italijanskima primeroma, saj naj bi ravno oni mamila naložili v vozili.

Novo sojenje balkanskim bojevnikom