V iskalni akciji je sodelovalo 15 alpinistov in pet vodnikov lavinskih psov. Foto: GRS Radovljica
V iskalni akciji je sodelovalo 15 alpinistov in pet vodnikov lavinskih psov. Foto: GRS Radovljica

Načelnik društva gorske reševalne službe Radovljica, ki je vodilo iskanje ponesrečenega, Toni Smolej, je za MMC povedal, da je Andrejčičeva smrt velika izguba za slovenski alpinizem, tudi za mlado generacijo. "V Himalaji preživiš, doma pa se ponesrečiš," je dejal.

Iskanje se je začelo v torek
Iskalna akcija se je začela v torek ob 20.35, potem ko so Andrejčičevi sorodniki sporočili, da alpinista ni doma že od jutra, ko se je odpravil na Krpin pri Begunjah na Gorenjskem. Akcije se je udeležilo 15 gorskih reševalcev in pet vodnikov lavinskih psov.

Pregledali so vse poti, po katerih se planinci najpogosteje odpravijo v okolici slapa pod Jamskim vrhov, a pogrešanega niso našli, zato so iskanje okoli 24. ure prekinili.

Po besedah tiskovnega predstavnika policijske uprave Kranj Andreja Zakrajška, se je reševalna akcija nadaljevala ob šesti uri zjutraj, Andrejčiča pa so našli po eni uri, vendar mu ni bilo več pomoči. Na policiji so povedali le, da je, po okoliščinah sodeč, šlo za nesrečo na težko dostopnem terenu, medtem ko Smolej domneva, da se je odlomila skala, Andrejčič pa je nato padel čez 50-metrsko steno.

V spodnji galeriji si lahko ogledate še nekaj fotografij iz reševalne akcije.
Foto: GRS Radovljica