Foto:
Foto:

Goodsonova naj bi Simpsonovo ubila, nato z nožem iz njene maternice izrezala zarodek ter se z njim odpravila v bolnišnico v Holdenville. Tam je prosila za pomoč otroku, ki naj bi ga pravkar rodila in je kasneje umrl. Zdravniško osebje je ugotovilo, da ženska laže, in po pregledu je sledilo zasliševanje, ki se je končalo prejšnji teden z odkritjem trupla ubite matere.

Truplo Simpsonove, ki je bila ustreljena z enim nabojem v glavo, je v gozdu pri kraju Lamar 150 kilometrov od Oklahoma Cityja pretekli petek odkril lovec. Nazadnje so jo videli živo 22. decembra, ko je skupaj z Goodsonovo zapustila indijanski casino, kjer je bila zaposlena. Goodsonova je nato 23. decembra prišla v bolnišnico.

S Simpsonovo naj bi se poznali le mesec dni, zato šerif Houston Yaeger pravi, da mu motiv in vse okoliščine zločina še niso čisto jasne. Priče pa pravijo, da je Goodsonova menda deset mesecev trdila, da je noseča, čeprav ni bila. V svojo nosečnost je prepričala tudi moža in prijatelje, ki so ji celo pripravili zabavo pred porodom.