Nekdanja državna sekretarka na uradu za Slovence v zamejstvu Olga Belec trdi, da je bil Hotel Diana od prodaje izčrpan in uničen. Foto: TV SLO (zajem zaslona).
Nekdanja državna sekretarka na uradu za Slovence v zamejstvu Olga Belec trdi, da je bil Hotel Diana od prodaje izčrpan in uničen. Foto: TV SLO (zajem zaslona).

Jasna Klepec, ki trdi, da so Belčevi na dan podpisa pogodbe izročili 50 tisoč evrov v gotovini, je napovedala pritožbo, Olga Belec pa je pojasnila, da je tako sodbo pričakovala in da tudi višje sodišče ne more razsoditi drugače. "Pogodba o prodaji poslovnega deleža, ki je bila sklenjena pri notarju v navzočnosti vseh nas, je seveda veljavna, nikjer ni bilo nobene gotovine, v pogodbi je pisalo vse, kar je potrebno, tudi predaja poslov je potekala transparentno. Še več, kot je znano, sem dva meseca prihajala v podjetje in jim pomagala," pravi Belčeva.

Ob tem, da nasprotna stran zahteva, da bi vrnila poslovni delež, oni pa njej kupnino, pravi, da je sama pripravljena vrniti kupnino, če ji vrnejo podjetje takšno, kot je bilo decembra 2018. "To, kot veste, ni mogoče, ker ni več zaposlenih, dobaviteljev, kupcev, partnerjev, podjetje so izčrpali in ga tako rekoč uničili," dodaja Belčeva. Poleg razveljavitve pogodbe je Klepčeva želela doseči tudi vračilo kupnine, po njenem naj bi ta znašala 80.000 evrov, v pogodbi pa je bil znesek 30.000 evrov.

Po navedbah Klepčeve naj bi razliko, torej 50.000 evrov, Belčevi izročil velenjski poslovnež Matej Hofinger, ki je bil posrednik pri poslu. Kot še pravi Belčeva, tega na sodišču niso dokazali, poleg tega pa je ugotovilo, da je Klepčeva pridobila vse potrebne informacije o stanju družbe in nepremičninah, ali pa je imela možnost, da jih pridobi. Tožbeni zahtevek je namreč utemeljevala s tem, da je Belčeva pred podpisom pogodbe ni seznanila z vsemi podrobnostmi o poslovanju družbe, o izvršbi glede izpraznitve nepremičnine, to je hotela Diana, in tudi o dolgovih do zaposlenih.

Vodstvo družbe Hotel Diana, ki je bilo v lasti Jasne Klepec in Željka Jovanovića, je 1. junija sporočilo, da je zaradi likvidnostnih težav pri poslovanju vložilo predlog za stečaj.