Hrvaška policija. Fotografija je simbolična. Foto: EPA
Hrvaška policija. Fotografija je simbolična. Foto: EPA


Incident se je zgodil na območju Prilišića nedaleč maloobmejnega mejnega prehoda Žuniči pri Vinici. Hrvaški policisti so opazili četverico pri nezakonitem prestopu meje iz Hrvaške v Slovenijo. Medtem ko sta bila dva moška že v Sloveniji, so hrvaški policisti preostala dva pozvali, naj se ustavita in se uležeta na tla, so sporočili s hrvaške policije.

Prebežnika sta ukaz zavrnila, eden od njiju pa je s kolom, ki ga je imel v roki, napadel policiste. Zato je eden od policistov streljal v tla, je poročal Večernji list na svoji spletni strani.
"Prvi strel prebežnika ni odvrnil od poskusa napada, ustavil se je šele po drugem strelu," je izjavo načelnika karlovške policijske uprave Josipa Čelića pri mejnem prehodu Prilišće–Žuniči povzel zagrebški časnik.
Čelić je dodal, da je policist upravičeno uporabil orožje in streljal v tla, da bi prestrašil napadalca in se ubranil. Načelnik karlovške policije je presodil, da gre za izjemen dogodek, in ne za pravilo, ter dodal, da so hrvaški policisti izurjeni za vse izzive pri varovanju meje.
Kot dodaja časopis, je napadalec iranski državljan, ki je pod policijskim nadzorom. Njegovega kolega še iščejo. O incidentu poteka tudi kriminalistična preiskava.

Hrvaški policist streljal ob meji s Slovenijo
Hrvaški policist streljal ob meji s Slovenijo