Huda prometna nesreča. Foto: MMC RTV SLO
Huda prometna nesreča. Foto: MMC RTV SLO

Malo čez polnoč je na lokalni cesti pri kraju Ledeča vas osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Policisti so sporočili, da naj bi 18-letni voznik osebnega avtomobila brez vozniškega dovoljenja v levem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom, tako da je začelo drseti po bankini. Trčilo je v drevo in zagorelo.

Voznik lažje poškodovan
20- in 21-letnega sopotnika so iz gorečega vozila rešili očividci, ki so se prvi znašli na kraju nesreče. Gasilci so pogasili požar na vozilu, reševalci pa 18-letnega voznika iz okolice Novega mesta in 20-letnega potnika zadaj, ki je prav tako iz okolice Novega mesta, prepeljali v bolnišnico. Voznik je lažje poškodovan, sopotnik huje.

21-letnemu fantu iz okolice Kostanjevice, ki se je peljal spredaj v avtomobilu, pa ni bilo več pomoči in je na kraju nesreče zaradi posledic umrl.

Prehitra vožnja in alkohol
Po prvih ugotovitvah policije se je nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. Vozišče je bilo v tem času mokro, ponekod je bil na njem tudi pesek. Nihče izmed trojice naj ne bi bil privezan, preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pa je pokazal rezultat 0,79 mg/l alkohola v izdihanem zraku (nekaj več kot 1,5 promila), so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.