V mrzlem tovornjaku so preživeli najmanj tri dni. Foto: TV Maribor
V mrzlem tovornjaku so preživeli najmanj tri dni. Foto: TV Maribor

Po treh dneh vožnje sta srbska tovornjakarja danes zjutraj kot običajno pripeljala v tovarno Impol v Slovenski Bistrici, da bi raztovorila aluminijaste trakove, ki sta jih pripeljala iz srbskega podjetja Sevojna. Nato pa se je dogajalo kot v filmu. Iz zapečatenega tovornega dela tovornjaka je namreč skočilo osem mladih fantov, po prvih podatkih ilegalnih prebežnikov iz Afganistana.

Prvi hip je bilo presenečenje delavcev, ki so iztovarjali tovornjak, veliko. Ilegalni prebežniki so namreč sprva želeli pobegniti, mislili so namreč, da so že v italijanskem Milanu, ki je bil očitno njihov končni cilj, vendar so jih pridržali do prihoda policistov.

Na mrzlem, med potjo naj bi bilo tudi do 10 stopinj pod ničlo, in med aluminijastimi trakovi so brez hrane moški na tovornjaku preživeli najmanj tri dni, sta novinarki Televizije Maribor Ani Hajšek Bučar, povedala voznika, ki pred kamero nista želela. Prav tako jima ni bilo jasno, kako se jim je uspelo pretihotapiti v tovornjaka.

Kot kaže, gre v tokratnem primeru ilegalnih prebežnikov znova za delo organizirane združbe, saj pečati na tovornjakih niso bili vidno poškodovani. Več podrobnosti naj bi pokazala policijska preiskava.

Matej Korošec in Ana Bučar, TV Maribor

Begunci v tovornjaku v Slovenski Bistrici
Begunci v tovornjaku v Slovenski Bistrici