Foto: BoBo
Foto: BoBo

Janković je prepričan, da so ga nekateri posamezniki "vzeli na piko", pri tem pa da napadajo tudi njegovo družino. "Sprejemam, da nisem všeč mnogim, očitno pa Ljubljančani drugače mislijo. Vendar pa, če ne drugega, letos mineva deset let, odkar smo odprli stadion in dvorano, ki imata vsako leto milijon obiskovalcev," je dejal na predobravnavnem naroku.

Prepričan je, da gre pri kazenskih postopkih, ki potekajo glede Stožic, za osebni napad, v katerem so se poleg njegove družine znašli še njegovi sodelavci, ki so sodelovali pri gradnji Stožic. Spomnil je, da je Grep, ki je gradil Stožice, končal v stečaju. "Ne boste našli nikogar, ki bi to storil ceneje in bolje," je dodal.

Sojenje Zoranu Jankoviću v zadevi Stožice

Obtoženih še osem drugih

Poleg Jankovića so krivdo na predobravnavnem naroku zanikali še nekdanji direktor Zavoda Tivoli Roman Jakič, Uroš Ogrin in Zlatko Sraka iz propadlega projektnega podjetja Grep, ki je gradilo Stožice, in nekdanji direktor Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Samo Lozej. Prav tako sta krivdo zanikala nekdanji gradbeni nadzornik pri družbi DCC svetovanje in inženiring Borut Skubic ter Milan Črepinšek iz družbe MCM inženiring, ki je izvajala gradbeni nadzor.

Tožilstvo preganja še Marka Kolenca iz občinskega oddelka za šport in direktorja projekta gradnje športnega parka Stožice Andreja Lavriča, ki pa danes na sodišče nista prišla.

Obtožnica vsem obtoženim očita več kaznivih dejanj, med drugim zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic, goljufijo na škodo EU-ja, preslepitev pri pridobitvi posojila ali ugodnosti ter ponareditev ali uničenje poslovnih listin.

Tožilka Blanka Žgajnar bo sicer obtožnico javno predstavila na prihodnjem naroku, ko se bo začela glavna obravnava.