Gre za drugi samomor zaposlenih v Slovenski vojski letos in deveti samomor od novembra 2004. Foto: Reuters
Gre za drugi samomor zaposlenih v Slovenski vojski letos in deveti samomor od novembra 2004. Foto: Reuters

Odbor za obrambo je na zaprti seji razpravljal o samomoru pripadnika generalštaba Slovenske vojske, ki se je v četrtek okoli 7. ure zjutraj v pisarni smrtno poškodoval s svojo pištolo.

Predsednik odbora Jože Jerovšek (SDS) je po seji, ki sta se je udeležila tudi ministrica za obrambo Ljubica Jelušič in načelnik generalštaba Slovenske vojske Alojz Šteiner, povedal, da so se člani odbora seznanili z okoliščinami dogodka in da izrekajo sožalje vsem pripadnikom Slovenske vojske ter sorodnikom umrlega častnika.

"Ugotavljamo, da je šlo verjetno za globoke osebne razloge, in seveda drugih okoliščin, kot za zdaj kaže, ni," je dejal Jerovšek. Poudaril je še, da so glede na delno vsebino poslovilnega pisma, s katero so se seznanili, kot razlog za samomor izključeni pritiski na delovnem mestu.

Po prvih ugotovitvah preiskovalnih organov je bil častnik na delovnem mestu v generalštabu, ki si prostore deli z ministrstvom za obrambo, v času dogodka sam. Drugi pripadniki in pripadnice generalštaba zato niso bili ogroženi, so sporočili iz vojske. O dogodku sta bila obveščena preiskovalni sodnik in državni tožilec, okoliščine preiskujeta obveščevalno-varnostna služba ministrstva za obrambo in komisija Slovenske vojske za ugotavljanje dejstev nastanka dogodka.

Gre za drugi samomor zaposlenih v Slovenski vojski letos in deveti samomor od novembra 2004.