Časar je na begu, prav tako je v tujino odšla njegova družina. Foto: BoBo
Časar je na begu, prav tako je v tujino odšla njegova družina. Foto: BoBo

Sodnica koprskega okrožnega sodišča Samanta Nusdorfer je namreč na zadnjem naroku odločila, da se dodatni dokazi vključno s pričanji ne izvedejo.

Gre za enega izmed številnih tožb obstoječe uprave Luke Koper zoper nekdanjo Časarjevo upravo. Več jih je zato, ker je sprva enoten tožbeni zahtevek sodišče razdelilo.

Tokrat končani postopek se tiče najema zemljišč na Srminu. Časarjeva uprava jih je najela od koprske občine in gradbenega podjetja Grafist za visoko najemnino ter tam skladiščila avtomobile. Zapletlo se je, ker gradbenega dovoljenja ni uspela pridobiti, zato je Luka Koper plačevala kazni, nasutje pa je bilo treba odstraniti.

Med toženimi so poleg izginulega Časarja še nekdanja člana uprave Aldo in Marjan Babič ter nekdanja delavska direktorja Boris Marzi in Pavle Krumenaker. Slednja sta danes kot edina izmed toženih pristopila k obravnavi.

Časarjev zagovornik Daniel Planinšec, ki je bil tudi sam fizično odsoten zaradi drugih neodložljivih obveznosti, se je pisno odpovedal možnosti zaslišanja Časarja, sodnica Nusdorferjeva pa se je nato odločila, da ne izvede še nekaterih predlaganih dokazov in pričanj ter tako zaključi glavno obravnavo. Odločitvi sodnice so sicer ugovarjali tako predstavniki tožeče kot nekaterih toženih strank.

Sodba bo strankam sporočena pisno.