Uradna lastnika kluba Marina, Dejan Šurbek in Jože Kojc, sta v priporu že od konca januarja. Foto: Tomaž Primožič/FPA

Policija je na začetku julija na območju ljubljanske policijske uprave izvedla več preiskav z namenom, da bi našli več dokazov, ki naj bi poslovneža Sergeja Racmana povezovali z afero Marina oziroma zlorabo prostitucije v Savna klubu Marina na Ajševici. Klub naj bi navidezno nudil prenočišča, masaže in velnes, v resnici pa naj bi se znotraj kluba dogajala prisiljena prostitucija, kar so policisti odkrili z več obiski pod krinko.

Kakšno vlogo naj bi pri vsem tem imel Racman, še ni povsem jasno. Neuradno naj bi po navedbah portala 24ur.com skrbel za fiktivne posle, ki so v ozadju omogočili pravno podlago za odtekanje denarja iz kluba.

Okrožno sodišče v Kopru je za Racmana v sredo odredilo pripor. Po neuradnih informacijah Racman v pripor sicer še ni prišel. V priporu sta sicer že od konca januarja Dejan Šurbek in Jože Kojc, uradna lastnika kluba. Racman, Šurbek in Kojc so bili med drugim s svojimi podjetji vpleteni tudi v lastniško strukturo banke Lon. Racmanov oče pa je s priprtim Kojcem solastnik igralnice Astraea v Lipici na Krasu.