V zameno za denar je kriminalist obveščal osumljence o morebitnih postopkih proti njim. Foto: STA
V zameno za denar je kriminalist obveščal osumljence o morebitnih postopkih proti njim. Foto: STA

Po neuradnih podatkih gre za Simona Goluba, doma iz Celja ali okolice, piše Večer. Po pisanju časnika je direktor kriminalistične policije Jurij Ferme zoper Goluba že sprožil uradne postopke, kriminalist pa naj bi bil že tudi v suspenzu.
Na Generalni policijski upravi (GPU) so potrdili, da so njihovemu zaposlenemu 16. januarja prepovedali opravljanja dela, dokler poteka postopek izredne odpovedi dela. V sredo so zato pri njem opravili tudi hišno preiskavo.
Golub naj bi na svojem delovnem mestu prejemal tudi obvestila različnih državnih organov, kot so Komisija za preprečevanje korupcije, Urad za pranje denarja in drugi, o določenih osebah v Sloveniji, ki naj bi jih bremenili sumov kaznivih dejanj s področja korupcije. Golub naj bi ta obvestila zadržal, in namesto da bi jih predal kolegom, da bi lahko začeli preiskavo, obvestil osumljence.
V zameno je zahteval denar. Nekateri osumljenci naj bi se s tem strinjali in mu izročali denarne zneske, da bi se izognili pregonu kriminalistov. Očitno pa naj bi se vsaj en osumljenec odločil, da bo Goluba prijavil njegovim kolegom. Zato so mu sredi preteklega tedna nastavili past, v katero se je ujel. Nato so ga aretirali in suspendirali. Koliko denarja naj bi Golub prejel, še ni znano.