Sodba še ni pravnomočna, poročata Bojan Požar in Reporter.

Anton Krkovič. Foto: Zajem zaslona
Anton Krkovič. Foto: Zajem zaslona

Krkovič je leta 2018 v izjavi za portal Nova24TV Peinkiherju očital, da je "še danes orodje globoke države, za kar pa je bil tudi nagrajen z mestom svetovalca za varnost v Mercatorju", da je "človek, ki pripada napadalski strani JLA, ki naj bi jo kasneje fizično zapustil, vendar je v resnici ni nikoli zapustil, danes pa igra njenega advokata". Po izjavi Krkoviča naj bi bil Peinkiher tudi "zakrinkan kontraobveščevalec in udbovec".

Kot izhaja iz zapisnika z obravnave, na kateri je sodišče razglasilo sodbo in ga je na omrežju X objavil novinar Bojan Požar, je sodišče Krkoviča oprostilo, ker ni bilo dokazano, da je storil dejanje, ki ga je bil obtožen. Druge vsebinske podrobnosti odločitve niso znane.

Sodišče je razsodilo, da mora Peinkiher poravnati stroške kazenskega postopka, potrebne izdatke obtoženca ter potrebne izdatke in nagrado njegovih zagovornikov, Krkovič pa mora plačati stroške vročitev pisanj po sodnem vročevalcu v višini 240 evrov, ki jih je povzročil po svoji krivdi. Po prejemu pisno izdane sodbe se lahko Peinkiher v 30 dneh pritoži.

Sodišče je že pravnomočno odločilo v tožbi Krkoviča proti Peinkiherju. Po maja letos izdani sodbi višjega sodišča je moral Peinkiher za svoje trditve, ki jih je dal za več medijev, Krkoviču plačati 1300 evrov odškodnine, ni pa mu treba preklicati trditev in objaviti opravičila. Krkovič je sicer zahteval 20.000 evrov.