Osumljeni, ki je zdaj v policijskem pridržanju, bo s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Foto: BoBo
Osumljeni, ki je zdaj v policijskem pridržanju, bo s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Foto: BoBo

Ljubljanski policisti so bili v soboto zjutraj obveščeni o kaznivem dejanju, povezanem s spolnim nasiljem. Med preiskavo so ugotovili, da je osumljeni 32-letni Ljubljančan v soboto okoli 5.30 v Ljubljani najprej sledil mlajši ženski, nato pa jo fizično napadel.

Večkrat jo je udaril in jo poskusil spolno napasti. Žrtev je dobila poškodbe, osumljeni pa je s kraja pobegnil.

Kriminalisti in policisti so mu na podlagi obvestil in dokazov že isti dan odvzeli prostost.

Prvič izpuščen na prostost ...
Moški je sicer stari znanec policije in tudi sodišča. Po dveh napadih in poskusu
posilstva na območju Bežigrada na začetku decembra lani je policija moškega izsledila in ga s kazensko ovadbo privedla k preiskovalnemu sodniku, ki pa ga je izpustil na prostost.

... drugič poslan v hišni pripor
Policisti so nadaljevali preiskavo in nato ugotovili, da je osumljeni podobno dejanje storil že konec novembra lani v središču Ljubljane. Zaradi novih dejstev so policisti osumljenemu ponovno odvzeli prostost in ga zaradi suma poskusa posilstva privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil hišni pripor.

Kaj bo tretjič?
Osumljeni, ki je zdaj v policijskem pridržanju, bo s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.


Zgodbe o posiljevalcu iz Ljubljane, ki mu je sodnik na predlog tožilca kljub več spolnim napadom odredil le hišni pripor, so se že februarja podrobneje lotili tudi kolegi iz oddaje Tednik. Žrtve storilca z motnjo v duševnem razvoju so bile stare od 24 do 72 let.

Posiljevalec iz Ljubljane dobil le hišni pripor
Posiljevalec iz Ljubljane dobil le hišni pripor