Policija pogrešano deklico išče že več mesecev. Foto: MMC RTV SLO
Policija pogrešano deklico išče že več mesecev. Foto: MMC RTV SLO
Zgodba koroške deklice se še naprej razpleta

Dejala je tudi, da navedbe nekaterih medijev, da se je hčeri odrekla, da je postavljala pogoje glede stikov in da naj bi imela težave z mamili, ne držijo. Dodala je, da se je prav zaradi očitkov za nekaj mesecev umaknila v varno hišo, a ji je oče deklice kljub temu onemogočal stike.

"Srečni bi bili, če bi izvedeli, ali je sploh živa," pa je dejal dekličin ded Anton Tuksar, ki je zatrdil, da deklici ni storil ničesar hudega in da se ga vnukinja ni bala. Dodal je, da je uspešno opravil poligrafski preizkus, sum spolnega napada na deklico, ki ga je tako proti materi kot Tuksarju vložil dekličin oče, pa je bil pravnomočno zavrnjen.

Očetova mati ima dobre pomagače?
Mati je dejala, da ne ve, kje bi deklica lahko bila. Preverili so tudi možnost, da je pri očetovih sorodnikih v Nemčiji. Dodala je še, da ima dekličina babica po očetovi strani (ta naj bi bila odsotna od marca letos), "dobre pomagače".

Fotografijo pogrešane deklice je policija objavila na željo matere v sredo. Njena odvetnica Irma Pavlinič Krebs je dejala, da je mama že dlje časa želela objavo fotografije v skladu z zakonskimi možnostmi, a se to ni zgodilo. Razkrivanje identitete mladoletnega otroka je po mnenju Pavlinič Krebsove glede na stopnjo njene ogroženosti postalo "nepomembno vprašanje", poleg tega pa so jo že pred tem razkrili oče deklice in njegovi svetovalci.

Oče v priporu in pred sodniki
Dekličin oče Boštjan Kaker je od junija letos v priporu in je v postopku pred sodiščem zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe. Sodijo mu v Slovenj Gradcu, sojenje pa je zaprto za javnost.

Kaker je, po materinih navedbah, odkar sta se junija 2008 razšla, ves čas onemogočal stike med materjo in hčerjo, posebej še od leta 2010, ko jo je sodišče dodelilo v varstvo materi. Tuksarjeve hčerke ni videla od oktobra lani, zato se boji, da je deklica ne bo več spoznala.

Zgodba koroške deklice se še naprej razpleta