Moški se je zgrudil med posredovanjem policije. Foto: BoBo
Moški se je zgrudil med posredovanjem policije. Foto: BoBo

Mariborski policisti so se v soboto okoli 14. ure odzvali na klic zaradi družinskega spora v stanovanjski hiši v Brezju, kjer naj bi sin vpil na očeta, pri tem pa razbijal inventar in se ni želel pomiriti. Po poročanju časopisa Večer naj bi bil storilec, ki so ga policisti v preteklosti že obravnavali, pod vplivom mamil, ukvarjal naj bi se tudi z borilnimi veščinami

Tudi zato sta na kraj dogodka odšli dve patrulji. Med intervencijo se je kršilec po besedah Šadla policistom aktivno uprl z uporabo znanja borilnih veščin in ob tem policiste telesno poškodoval. Ti so zato uporabili prisilna sredstva ‒ fizično silo, plinski razpršilec in sredstva za vezanje in vklepanje ter kršitelja obvladali.

"Zatem je kršitelj izgubil zavest in kljub takojšnji zdravniški pomoči ter daljšemu oživljanju na kraju intervencije umrl," je dogajanje opisal tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave.

Na kraj dogodka sta prišla dežurna tožilec in preiskovalni sodnik, preiskava posebnega oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili na specializiranem državnem tožilstvu pa še poteka.