Nesreča se je zgodila med menjavanjem pnevmatike. Foto: BoBo
Nesreča se je zgodila med menjavanjem pnevmatike. Foto: BoBo

Nesreča se je zgodila, ko sta skupaj s 33-letnim rojakom na odstavnem pasu menjavala pnevmatiko in je vanju trčil voznik tovornega vozila iz Hrvaške.

Policisti so ugotovili, da je 33-letni voznik iz Švice vozil osebno vozilo iz smeri Ljubljane proti Obrežju. Pri kraju Grmovlje je zaradi poškodovane pnevmatike zapeljal na odstavni pas. Ko sta se skupaj s 46-letnim potnikom zaradi menjave pnevmatike nahajala ob zadnjem delu avtomobila, je v isti smeri pripeljal hrvaški voznik tovornega vozila Peugeot boxer. Ta ni vozil po sredini prometnega pasu in je s prednjim delom vozila trčil v oba moška na odstavnem pasu. Starejši je umrl na kraju nesreče, 33-letnika pa so reševalci s številnimi hudimi poškodbami odpeljali v splošno bolnišnico Novo mesto.

V zadnjem tednu je na območju Policijske uprave Novo mesto to že druga prometna nesreča s smrtnim izidom, ki jo je povzročil voznik tovornih vozil, so še zapisali na novomeški policijski upravi. Ob tem so voznike ponovno pozvali k previdnosti in doslednemu upoštevanju cestnoprometni pravil.