Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Specializirano državno tožilstvo obtoženim očita kaznivo dejanje zlorabe prostitucije na škodo 503 domnevnih oškodovank. Na enem od prejšnjih sojenj pa je eden od obtoženih Dejan Šurbek opozoril, da 129 domnevnih oškodovank ni bilo v klubu Marina, da jih je 17 napisanih dvakrat in da je med imeni tudi okoli deset moških, poroča Večer. Po navedbah časopisa je tožilka Maja Šajn Veber pojasnila, "da v obtožnici niso še vsi natančni podatki" in da bo obtožnico pred koncem sojenja še spremenila in bo v njej natančno navedeno glede oškodovancev.

Tožilstvo je od policije prejelo prvi seznam domnevnih oškodovank, ko pa je bila vložena obtožnica, je policija tožilstvu podala še nova imena, zaradi česar je v spremenjeni obtožnici več imen, še navaja Večer. Tožilka je pojasnila, da so o napakah, ki so se pojavljale, obvestili tudi policijo, ki je delala seznam oškodovank.

V sojenju, ki poteka na koprskem okrožnem sodišču, so zaradi zlorabe prostitucije v zadevi Marina obtoženi Sergej Racman, Damjan Šurbek, Jože Kojc, Vesna Ternovec in družba Cratos. Na prefinjen način naj bi pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev.

Obtoženi trdijo, da je šlo za erotični klub, ki je gostom nudil intimo, gostje pa, da so se sami odločali, kaj bodo tam počeli.