Spust s kajakom po reki Soči je bil za nemškega državljana usoden. (slika je simbolična) Foto: MMC RTV SLO
Spust s kajakom po reki Soči je bil za nemškega državljana usoden. (slika je simbolična) Foto: MMC RTV SLO

Okoli 12.30 se je skupina štirih nemških državljanov, ki so bili nastanjeni kot turisti v enem od apartmajev v Bovcu, z lastnimi kajaki namenila na reko Sočo. V reko so vstopili med Trnovim ob Soči in Kobaridom, v kraju Otona.

Po krajšem spustu se je 31-letni kajakaš prevrnil. Pri tem je padel iz kajaka, tok vode pa ga je zanesel pod eno od skal, kjer je ostal ukleščen. Prijatelji, ki so bili na kraju nesreče, so mu takoj priskočili na pomoč tako, da so mu glavo držali nad gladino vode. Eden izmed njih je stekel na cesto Kobarid-Bovec in poklical 112.

Kljub temu je kajakaš podlegel poškodbam. Vzrok smrti bo pokazala obdukcija, ki jo je odredil zdravnik iz Zdravstvenega doma Kobarid.

V reševalni akciji sodelovali reševalci, gasilci in zdravstveno osebje
Prijatelj pokojnega kajakaša, ki je Center za obveščanje obvestil o dogodku, ni znal natančno določiti lokacije dogodka. Prvotno določeno mesto dogodka je bilo med naseljema Žaga in Srpenica, pozneje se je izkazalo, da se je nesreča zgodila ob levem bregu Soče pod naseljem Trnovo ob Soči, na odseku reke Otona.

Kot je povedal namestnik poveljnika GRS Bovec Vili Kašca, je v reševalni akciji sodelovalo več kot 30 reševalcev iz bovške in tolminske GRS, bovški in kobariški prostovoljni gasilci in zdravstveno osebje iz Zdravstvenega doma Kobarid, ki so ponesrečenega izvlekli iz vode.