Foto: BoBo
Foto: BoBo

PU Novo mesto navaja, da so se policisti takoj odzvali in izsledili napadalca. "20-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola, ni upošteval navodil in ukazov policistov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje," so navedli.

Zaradi prekrška z elementi nasilja in neupoštevanja policijskih ukazov pa mu bodo policisti na podlagi zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog v znesku 438,15 evra.

Da je bil napadeni moški na Vinski vigredi v Metliki nosilec kandidatne liste SLS-a za evropske volitve Peter Gregorčič, je na omrežju X potrdila stranka SLS, ki je zapisala, da dejanje najstrožje obsojajo in se zahvaljujejo policiji za hitro in korektno ukrepanje. "Ker ne želimo, da dogodek zasenči evropske volitve, Peter in kandidati danes aktivno nadaljujejo kampanjo," so zapisali.

"Napad se je zgodil iz nič," je za N1 povedal Gregorčič. Kot je dodal, je njegova kolegica začela vpiti, s tem pa je po njegovem mnenju preprečila stopnjevanje dogodka. Poklicali so policijo. "Vprašali so me, ali bom vložil kazensko ovadbo, pa sem rekel, da se s tem ne bom ukvarjal, zato je bil samo prekršek. Moj trenutni fokus je volilna kampanja," je še dejal.