Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona
Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona

Čeprav velja prepoved obratovanja krožno-kabinske žičnice, žičničarji Sončnega Kanina še vedno vzdržujejo naprave na gori. Danes (torek) ob 14. uri so se nameravali vrniti v dolino, tako da so na linijo poslali dva strojnika, da bi pognala naprave na postajah B in C, pri tem pa se je zgodila nesreča, je poročal novinar TV Slovenija Miloš Batistuta.

Sorodna novica Foto: Je gondoli na Kaninu snel sunek vetra?

"Jeklenica na prvem odseku kaninske žičnice, torej na odseku A-B, stebru štiri in pet, je zdrsnila iz kolesnih baterij, se pravi, iz tistih koles, ki držijo jeklenico v pravilnem položaju. Zdrsnila je dol, prestavila se je v nižji položaj, ni pa padla na tla. Kabina je ostala na jeklenici in obvisela nekaj metrov nad tlemi," je pojasnil predstavnik Sončnega Kanina Urban Meglič.

Gmotne škode ni bilo.

Podobna nesreča se je zgodila januarja 2013, ko je gondola padla na tla, a na srečo v njej ni bilo potnikov (povezava levo).

Dogodek preiskuje policija

Policijska uprava Nova Gorica je bila o dogodku obveščena ob 14.21. Na kraju so posredovali reševalci gorske reševalne službe Bovec, ki so oba delavca rešili iz kabine. Posredovali so tudi policisti gorske policijske enote PU-ja Nova Gorica. Nihče od omenjenih zaposlenih v gondolski kabini ni bil poškodovan, so potrdili policisti.

Policija je dogodku obvestila tudi pristojne pravosodne organe ter inšpektorat za žičnice. Kriminalisti in policisti še zbirajo dodatna obvestila, da bi ugotovili vse okoliščine dogodka, in opravljajo nujna preiskovalna dejanja.

Novogoriški kriminalisti preiskujejo morebitne znake, ali gre v navedenem primeru za uradno pregonljivo kaznivo dejanje, so še dodali na PU-ju Nova Gorica.

Nesreča na Kaninu, poškodovanih ni bilo

Žičnica nima uporabnega dovoljenja

Da krožno-kabinska žičnica Kanin v letošnji smučarski sezoni ne bo obratovala, saj ne bo mogla pravočasno pridobiti uporabnega dovoljenja, je postalo jasno oktobra, poroča STA.

Žičnica lahko vozi le zaposlene za vzdrževanje, ne pa tudi za obratovanje smučišča, je konec novembra novinarjem pojasnila direktorica Sončnega Kanina Manuela Božič Badalič.

Zaposleni so ta teden opravljali vzdrževalna dela, da ne bi nastajala škoda. Sprožali so plazove, odrivali sneg in skrbeli za žičniške naprave na smučišču, na katerem je trenutno približno dva metra snega. Zadnji teden ga je zapadlo okoli 1,3 metra, so še navedle Primorske novice.