Zvone Laubič, ki je v Celju na avtobusni postaji z nožem napadel svojo partnerko ni priznal umora Foto: Pixabay
Zvone Laubič, ki je v Celju na avtobusni postaji z nožem napadel svojo partnerko ni priznal umora Foto: Pixabay

Laubič je sicer dejal, da se zaveda, da je svoji partnerki vzel življenje, in to tudi obžaluje. Kot je znano, je aprila letos svojo 33-letno partnerko, s katero sta se razhajala, napadel z nožem na avtobusni postaji v Celju. Tožilka je sodnici predlagala, da se na glavi obravnavi izvedejo vsi dokazi in zaslišijo priče.

Laubičev zagovornik Matjaž Šaloven je prav tako predlagal zaslišanje prič, ki bodo pričale o osebnostnih značilnostih obtoženega. Šaloven zahteva tudi izločitev določenih listin iz obtožnega gradiva in izločitev javnosti z glavnih obravnav, ker se bodo izvajali dokazi, ki se nanašajo na osebno in intimno življenje Laubiča, ki je v celjskem priporu. Razočaran pa je nad celjskim centrom za socialno delo, ker Laubiču ne dovoli stikov z otrokoma.

Tožilka pa je zavrnila Šalovenov predlog o izključitvi javnosti, saj gre po njenih besedah za kaznivo dejanje umora. Glavno obravnavo bo sodnica sklicala, ko bo sprejet sklep o izločitvi listin, Laubiču pa bo sodil petčlanski senat.

Umor naj bi se zgodil, ko sta nekdanja partnerja zapuščala trgovsko središče, kjer sta se sestala zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim otrokom. Pri izhodu iz trgovskega centra naj bi se začela prepirati, Laubič je potem stopil do svojega avtomobila in iz njega vzel preklopni nož, s katerim naj bi žrtev večkrat zabodel. To naj bi videl tudi njun mladoletni otrok.

Laubič se je po napadu odpeljal proti Slovenski Bistrici, vmes pa je poklical policijo in se ji predal.