V Vzgojnem zavodu Logatec so imeli s 17-letnikom veliko težav. Foto: MMC RTV SLO
V Vzgojnem zavodu Logatec so imeli s 17-letnikom veliko težav. Foto: MMC RTV SLO

17-letni fant, ki je bil nameščen v Vzgojnem zavodu Logatec, je skupaj s prijateljico, 15-letnico iz Logatca, pred mesecem dni brutalno pretepel in se izživljal nad 13-letno deklico iz Postojne. Gre za mladostnika, ki ga v Vzgojnem zavodu niso mogli obvladati. Ker se ni držal pravil in je nenehno odhajal iz Zavoda, ga je direktor prijavil kot pogrešanega.

Ravnatelj zavoda Bojan Bogataj je pred slabim tednom opozarjal na nastali položaj: "Ne vem kaj se bo zgodilo, kaj če umre, kaj če skoči na glavo na neko nedolžno skalo? Kdo bo prevzel odgovornost? Jaz ne, ker sem izdal depešo iskanje po pogrešani osebi."

Včeraj pa so ga po odredbi Okrožnega sodišča v Kopru policisti prijeli. Z Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij so nam potrdili, da ga je policija popoldne privedla v Prevzgojni dom Radeče. Gre za začasno namestitev, da se ga izloči iz okolja in zagotovi začasno pomoč že med pripravljalnim postopkom. 15-letno dekle, ki je sodelovalo v pretepu, pa so odpeljali v ljubljanski krizni center. Bila je brez mame, živela je pri babici.

Ker na Ministrstvu za izobraževanje ugotavljajo, da je čedalje več težavnih mladostnikov, so napovedali ustanovitev medresorske skupine in posodobitev vzgojnega programa, za to pa namenili skoraj 3 milijone evrov.