Novomeški inštruktorji vožnje in avtošola so bili zaradi nepravilnosti  obsojeni na pogojne kazni. Foto: BoBo
Novomeški inštruktorji vožnje in avtošola so bili zaradi nepravilnosti obsojeni na pogojne kazni. Foto: BoBo

Po poročanju Dela in Slovenskih novic je tožilka zaradi pomanjkanja dokazov umaknila obtožbe za več kaznivih dejanj ponarejanja listin. Tako so bili na pogojne zaporne kazni obsojeni inštruktorji Bernard Pintarič, Milan Kučič, Bernarda Tušar Pintarič in Milenko Erkić.

Sodišče je tudi odločilo, da je podružnična avtošola Alfa-R kriva kolektivnega kaznivega dejanja ponarejanja listin in poslovnih listin. Prisodili so ji plačilo 20.000 evrov denarne kazni s preizkusno dobo treh let.

Inštruktorji in avtošola so si sicer še vedno nepravnomočno kazen prislužili, ker naj kandidati za voznike ne bi opravljali predpisanega 40-urnega teoretičnega usposabljanja in ker so našli v kartonih razvida voženj nekatere popravke. Na domnevne nepravilnosti je inšpektorje opozorilo anonimno sporočilo.

Pred sodiščem so nekatere priče domnevna kazniva dejanja zanikale, zato je morala tožilka umakniti del obtožb oz. obtožbo zaradi pomanjkanja dokazov močno skrčiti.

Avtošoli Alfa-R verjetno čaka še eno sojenje v Novem mestu. Po informacijah tamkajšnjega državnega tožilstva je bila vložena ovadba zoper dve osebi in pravno osebo zaradi domnevnega kaznivega dejanja goljufije in 15 kaznivih dejanj ponarejanja poslovnih listin.