Po poročanju dopisnika Televizije Slovenija Miloša Batistute se je plaz oz. skalni podor na cesti iz Zatolmina v dolino Tolminke proti njenemu izviru sprožil, medtem ko je potekalo čiščenje posledic skalnega podora, ki se je na tem območju zgodil že pred dnevi.

Med deli s kopačem, ki jih je pri podizvajalcu naročila občina Tolmin, se je sprožil nov skalni podor. Delavcu se je pri tem uspelo pravočasno rešiti iz kopača, podor pa je ubil moškega, ki je bil v bližini.

Pozneje so ga reševalci našli in izvlekli izpod plazu, vendar moški ni kazal znakov življenja, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Smrt je pozneje potrdil zdravnik ZD-ja Tolmin, poleg tolminskih reševalcev in policistov ter novogoriških kriminalistov pa so bili na kraj tragičnega dogodka iz pristojne službe napoteni tudi pripadnik Gorske reševalne službe Tolmin in gasilci.

Med podorom se je odtrgala tudi skalna gmota v velikosti okoli štirih kubičnih metrov, ki se je zvalila še okoli 100 metrov navzdol in se nato ustavila na parkirišču ob vstopni točki v Tolminska korita. Pri tem sicer po navedbah policije ni bil poškodovan nihče.

Cesta med Zatolminom proti izviru Tolminke je po navedbah policije zaprta.

Območje plazu je izredno nevarno, in zelo veliko. Še vedno se na delu pobočja proži kamenje in tudi drevesa," je za TV Slovenija povedal načelnik tolminske policijske postaje Boris Zorko.

Skalni podor usoden za Tolminca