V nesreči so bila udeležena štiri tovorna vozila. Foto: Arhiv PGD Slov. Konjice
V nesreči so bila udeležena štiri tovorna vozila. Foto: Arhiv PGD Slov. Konjice
Nekaj časa je bila avtocesta zaprta v obe smeri. Foto: PGD Slovenske Konjice

Štajerska avtocesta je bila proti Ljubljani zaprta kar dvakrat. V drugi, popoldanski nesreči se je izredno hudo poškodoval madžarski voznik tovornega vozila, ki so ga s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v mariborski klinični center. Zaradi pristanka helikopterja in nalaganja ponesrečenca je bila po podatkih celjske policije nekaj časa za ves promet zaprta avtocesta tako v smeri proti Mariboru kot proti Ljubljani.

Skupno je bila štajerska avtocesta zaradi prometne nesreče, v kateri je trčilo pet tovornih vozil, zaprta približno pet ur. Nastal je 14 kilometrov dolg zastoj proti Ljubljani.

Tovornjak že dopoldne zablokiral obe smeri AC
Prvič je bila štajerska avtocesta sicer zaprta že dopoldne zaradi prometne nesreče med priključkoma Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica jug. Po podatkih mariborske policijske uprave se je nesreča zgodila nekaj pred 10.30 pred viaduktom Preloge v smeri proti Ljubljani, v njej pa je bilo udeleženo priklopno tovorno vozilo. Tudi zaradi te, prve prometne nesreče je bil proti Ljubljani promet oviran več ur.

Kot so na svojem profilu na Facebooku zapisali gasilci PGD Slovenske Konjice, je voznik tovornega vozila izgubil oblast nad vozilom, prebil sredinsko zaščitno ogrado in obstal na obeh delih avtoceste. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na tovornem vozilu, pomagali reševalcem pri prvi oskrbi poškodovanega voznika, prečrpali približno 800 litrov goriva iz poškodovanih rezervoarjev v nadomestno cisterno, izteklo gorivo pa so posuli z vpojnim sredstvom in počistili cestišče.