Foto: MMC/Televizija Slovenija
Foto: MMC/Televizija Slovenija

Sodni senat je Abramovu znova za dva meseca podaljšal pripor, čeprav je sam predlagal kar podaljšanje do konca sodnega postopka, "da se zgodba ne ponavlja vsaka dva meseca".

Sodnica Marjeta Dvornik je glede obtoženčevega predloga odgovorila, da je sodišče dolžno vsaka dva meseca preveriti priporne pogoje in ob tem pojasnila, da so po mnenju sodnega senata pri Abramovu še vedno izpolnjeni vsi trije priporni pogoji – utemeljen sum storitve kaznivega dejanja, ponovitvena nevarnost in sorazmernost ukrepa.

Vprašala ga je, ali bi se poročil z njo

Za popestritev današnje obravnave pa je Abramov dodobra poskrbel še z izjavo, da se bo poročil s svojo partnerico Julijo Adlešič, ki je sicer prvoobtožena v zadevi Odrezana roka.

Dodal je, da zaradi pripora nima stika z Adlešičevo, zato se je odločil, da bo kar na sodišču odgovoril na njeno vprašanje, ali se želi z njo poročiti. Sodnica je na Abramovo razlago pripomnila, da je obtoženi "izkoristil situacijo".

Adlešičeva pa je ob odhodu s sodišča na novinarsko vprašanje, kdaj bo poroka, odgovorila, da "bomo še videli". Pred kamerami je znova zatrdila, da se ji je zgodila nesreča in da z njo ni nihče manipuliral.

Adelešičeva zatrjuje, da ni bila zmanipulirana

Sumljiv splet nenavadnih okoliščin

Sicer je danes pričal Gašper Cesar, ki je kot uslužbenec zavarovalnice Merkur dobil v reševanje primer Adlešičeve in njene poškodbe. Dejal je, da se mu je v tem primeru zdel sumljiv splet nenavadnih okoliščin: da se je poškodba zgodila le dober mesec po sklenitvi zavarovanja, da je bila Adlešičeva v osebnem stečaju, sama narava poškodbe in da Adlešičeva kot zavarovanka ni bila tudi skleniteljica zavarovanja.

Abramov je Cesarjevo pričanje pospremil z besedami, da zavarovalnice na veliko oglašujejo nezgodna zavarovanja, ko pa se zgodi nesreča, kot se je zgodila Adlešičevi, pa se želijo na vse načine izogniti plačilu zavarovalnine.

Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Obetal se ji je dober milijon evrov odškodnine

Obtožnica Abramovu, njegovima staršema, Tinki Huskić in Gorazdu Colariču, ter prvoobtoženi Adlešičevi očita poskus zavarovalniške goljufije. Abramov, Huskićeva in Adlešičeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic.

Abramova in Adlešičevo so priprli 8. marca lani. Pred tednom dni je sodni senat Adlešičevi pripor nadomestil s hišnim priporom.

Adlešičeva si je januarja lani pri žaganju vej s krožno žago odrezala levo roko. Po mnenju tožilca Sedina Kičina ni šlo za delovno nesrečo, ampak je obtožena to storila namerno, da bi od zavarovalnic dobila odškodnino. Abramov je namreč Adlešičevo predtem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Po besedah tožilca se ji je v primeru invalidnosti obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine.

Glavno obravnavo bodo na ljubljanskem okrožnem sodišču nadaljevali predvidoma 5. junija.

Julija Adlešič stopila pred novinarje