Celjan naj bi nekdanji partnerki in hčeri ponudil krofe, v katere je pred tem zdrobil pomirjevala. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo
Celjan naj bi nekdanji partnerki in hčeri ponudil krofe, v katere je pred tem zdrobil pomirjevala. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo

Pravnomočnost obtožnice je časniku Večer potrdil odvetnik osumljenega Celjana, uradno pa so to potrdili tudi na celjskem sodišču. Osumljenemu zaradi dveh poskusov umora grozi najmanj 15 let zapora, zaradi groženj pa denarna kazen ali do šest mesecev zapora.

32-letnik je imel oktobra lani določen stik s hčerko, a otroka ni vrnil ob dogovorjeni uri. Ko ga je nekdanja partnerka poklicala, da pride po otroka, naj bi ji osumljeni rekel, naj pride v stanovanje, ker s hčerko pečeta krofe. Ob prihodu je njej in deklici po navedbah medijev ponudil krofe, v katerih so bila zdrobljena pomirjevala. Med potjo domov je obema postalo slabo, zato sta navezali stik s sorodniki in poiskali zdravniško pomoč. V bolnišnici so ugotovili, da sta bili zastrupljeni.

Nekaj dni po dogodku so na policiji navedli, da so 32-letnika v preteklosti že obravnavali za podobna kazniva dejanja z znaki nasilja, tudi za poskus umora. Dodali so, da so obe oškodovanki do pridržanja osumljenega ustrezno varovali. Na zaslišanju naj bi se 32-letnik branil, da naj bi bilo zdravilo, ki naj bi ga mama in hči zaužila v krofu, namenjeno njegovi uporabi.

Sojenje naj bi se začelo marca, do takrat moški pa ostaja v priporu zaradi ponovitvene nevarnosti.